Tapahtumat, Vinkit
Jätä kommentti

Kurkistus Kevätmessujen Lähiruoka & Luomu -tapahtumaan

Emäntä käväisi eilen Helsingin messukeskuksessa tsekkailemassa Kevätmessujen ja erityisesti Lähiruoka & Luomu -tapahtuman antia. Messut ovat edelleen käynnissä ja avoinna vielä huomenna sunnuntaina, joten ehkä siellä kannattaa käydä piipahtamassa nyt kun sääkin näyttää eteläisessä Suomessa sateiselta.

Siellähän oli taas koottu yhden katon alle yhtä sun toista, mutta tässä muutama mun silmään osunut pikainen poiminta kuvakavalkadin kera.

Lihasta on paleoemännän aina hyvä aloittaa, vaikka lihansyönti on viime viikkoina ollut aiempaakin niukempaa Soppa&Salaatti -valmennusryhmän kehitystyön myötä.

Messuilla eteen tuli useampiakin lihasäilykkeitä, joista osa jopa melko eksoottisia. Vai mitä olet karhunlihasta mieltä? Karhun lisäksi löytyi purkeista mm. särkeä, hirveä, poroa ja villipossua. Tarjolla oli myös mielenkiintoista, villisialla täydennettyä poromakkaraa. Maistiainen ois ollut kiva! Käykääs kerjäämässä ja kertokaa, onko makkara yhtä hyvää kuin miltä näyttää ;)

Eniten emännällä aikaa taisi kulua Ruokatiedon osastolla, jossa tulevat ravintolakokit Pohjois-Karjalasta väänsivät hiki hatussa hyviä herkkuja. Musta koko messujen paras suupala oli tämä savulohella täydennetty perunapiirakka kera kirjolohen(?) mädin sekä smetanakastikkeen. Oli myös mielenkiintoista seurata vierestä, kuinka nuorison vikkelät kädet pistivät piirakkaa pakettiin. En ois ehkä itse pystynyt samaan…

Samassa näytöskeittiössä tehtailtiin myös pieniä haukipullia! Street food on ollut viime vuosina kovasti tapetilla, joten mitä sä tykkäisit tästä rieskaan keidotusta haukipullawrapista? En ole ollut mikään hauen ylin ystävä, mutta nämä kyllä maistuivat!

Myös mehiläistuotteita löytyi moneen lähtöön. Maistoin ensimmäistä kertaa eläissäni kennohunajaa! Ja hyvää oli! Kiva vaihtoehto pieneen makeanälkään. Kuin hunajaista purukumia olisi natustatanut.

Mehiläisen siitepöly ja pakurijauhe ovatkin Paleokeittiössä jo vanhoja tuttuja juttuja. Siitepölyrakeet ovat kivoja koristeita pirtelöihin ja muihin jälkkäreihin. Pakuria olen pistänyt kahvin sekaan.

Pastan kavereille alkaa olla jo melko kattavasti vaihtoehtoja. Bongasin sellaisen uutuuden kuin hamppupastan. Valitettavasti ei tullut sen tarkemmin käytyä sisältöä läpi, mutta nimen perusteella kuulostaa hyvältä vehnämakaronin vaihtoehdolta.

Päivän iloisin yllätys tuli vastaan inkivääri-ihmisten osastolla, jossa kesken tuotteisiin tutustumisen takahuoneesta eteen pöllähti yht`äkkiä yllättäen Endorfiinikoukussa -blogin Elina! Osastolta löytyi monenlaista herkkua inkiväärin ystäville ja näitä tuotteita tullaan varmasti näkemään vielä Paleokeittiön ohjeissa. Ainakin yksi inkiväärinen herkku on jo mielessä! ;)

Mitä herkkuihin tulee, niin niitähän löytyi monenmoista satunnaiseen herkkuhimoon! Suklaata! Tietty! Myös inkiväärisiirappi kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

Miedosti sokeroitu vadelmamehu maistui emännän suuhun makealta, mutta hyvältä! Jotenkin tuli vappu mieleen. Aika mainio aines vaikkapa vappuboolin sekaan. Vink vink!

Chili maistui myös! Ehkä eniten chilihillokkeista emännän mieleen oli chilinen vadelma-appelsiini, mutta vaihtoehtoja löytyi moneen muuhunkin makuun.

Ja loppuun vielä näitä keväisiä kukkajuttuja! Pakkohan niitäkin oli käydä ihmettelemässä ja ihastelemassa.

Erityisesti viehättivät magnolia ja kuvassa näkyvä manteli. Enpä olisi osannut arvata, että mantelipuussa on näin kauniit, vaaleanpunaiset kukat! Ovatko nämä niitä samoja joita syödään? En tiedä, mutta mantelipuu oli nimi.

Lisäksi bloggarit olivat kehitelleen messuille muutamia mielenkiintoisia vihervinkkejä. Kauniin asetelman saa ”helposti” aikaiseksi asettelemalla sopivia leikkokukkia erillisiin lasipurkkeihin. Aika mainio keksintö on myös alhaalla vasemmalla näkyvä selfmade ”kukkaruukku”, jossa oli hyödynnetty matalaa lasipurkkia ja ihan tavallisia, puisia pyykkipoikia. Melko nerokasta!

Artikkelin kuva- ja tekstisisältö UNIQ Content -tuotantoa.

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.