Gluteeniton, Juomat, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Kurkumalla terästettyä appelsiini-porkkanamehua vaeltavaan pikkuflunssaan

Tiedättekö, mikä on vaeltava pikkuflunssa? Se on sitä, kun välillä aivastuttaa, välillä kurkkua raastaa ja nenukan limakalvot ovat hiekkapaperia. Ja seuraavana päivänä ei taas mitään. Sellaista on ollut nyt vähän ilmassa, ja siksi olinkin onnessani kun vihdoin bongasin tuoretta kurkumaa perusmarketista. Luomuna!

Olikohan vuosi tai pari sitten, kun itkin feissarissa tuoreen kurkuman perään ja nyt sitä saa! Kehitys kehittyy ja tarjonta monipuolistuu. Vielä kun markettien hyllyillä näkyisi monipuolisuutta pähkinävoiden osalta. Ei oikein jaksa ymmärtää, miksi maapähkinävoita löytyy sen kahdeksaa eri sorttia (laskin!), mutta manteli-, cashew- tai macadamiavoita ei purnukan purnukkaa! Kookosvoista puhumattakaan…

Nojoo, kurkuman ympärille lähdin mehua rakentamaan, ja jotenkin aika luonnollisesti lasiin mukaan astuivat appelsiini ja porkkana. Se vanha ja varmasti hyväksi todettu yhdistelmä. Koska tavoitteena oli vastustuskyvyn tukeminen, niin äkkiäkös mehupuristimeen sujahtivat myös pala tuoretta inkivääriä ja sitruunaa. Vielä ripaus cayennepippuria ja laatusuolaa viimeistelyyn, niin luonnon omat torjunta-aineet vaeltavaan pikkuflunssaan olivat kasassa!

Hieman on kurkumassa heti tuoreeltaan nautittuna kitkerä maku, joka kyllä tasoittuu kivasti kun pistää mehun tiiviiseen lasipulloon ja jääkaappiin seuraavaa aamua odottamaan.

Eikä se maku mitään, mutta se väri! Ei ihme, että kurkumaa pidetään loistavana lääkkeenä vaivaan, jos toiseenkin. Jotain voima-ainettahan siinä täytyy olla kun pigmenttiä löytyy pilvin pimein!

Punajuuren, porkkanan tai mustikan väriaineet eivät ole mitään kurkumaan verrattuna. Kyllähän mä tämän tiesin, mutta yllätyin kuitenkin, kuinka tiukassa milteinpä neonkeltainen väri istuu. Noh, keltainen on kevään väri! Sitä on nyt käsissä, kynsissä ja kielessä. Mehupuristimessa, tiskialtaassa ja tiskiharjassa. On ja pysyy! Jos joku kaipaa kesäksi keltaista luomutukkaa, niin ei muuta kun kurkumaa päähän.

TUOREPURISTETTU APPELSIINI-PORKKANA-KURKUMAMEHU

1-2 annosta (~4 dl)

  • ~1/2 kg luomuporkkanoita
  • 2 appelsiinia
  • 1/2 sitruuna
  • pieni pala tuoretta luomuinkivääriä
  • pieni pala tuoretta luomukurkumaa
  • ripaus laatussuolaa
  • (ripaus cayennepippuria)
  1. Kuori ja paloittele porkkanat, appelsiini, sitruuna ja inkivääri mehupuristimen mentäviksi paloiksi. Ensimmäisen kurkuman kuorin, seuraavat sijahtivat puristimeen kuorineen. Koska se väri!
  2. Mausta ripauksella suolaa ja cayennepippuria.
  3. Nauti heti tai jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.

Ikäväkseni joudun ilmoittamaan, että tulevina viikkoina taitavat blogipostaukset jäädä vähän vähiin emännän keskittyessä kokkailemaan Soppaa&Salaattia. Jos kevään kivoin hyvän olon kokkausryhmä kiinnostaa, niin parhaiten pysyt aiheesta kärryillä Paleokeittiön facessa ja instassa, jossa esimakua tulevasta erityisesti hashtagilla #soppaetsalaatti.

Kurkumaisen keltaisia voimamehuhetkiä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.