Sainko huomiosi?! Hyvä hyvä! Sillä tätä terveempää ja supersimppeliä omintekoista herkkua et halua missata! Jos terveemmät herkut noin ylipäätään inspiroivat.

Suklaaton suklaa, mitä se sellainen on? Noh okei, täytyy myöntää, että otsikko johtaa ehkä hippasen harhaan… Pardon me ;)
Maailmalla tämä hyvä herkku taitaa kantaa nimeä fudge. Mutta valkosuklaa oli asia, joka mun mieleen ensimmäisenä tuli, kun tätä raparperilla ja vaniljalla maustettua namia maistoin. Täytyy kyllä melkein samaan hengenvetoon todeta, että aitoa, oikeaa valkosuklaata ei ole hetkeen emännän suuhun pistetty. Tummasuklaata sitäkin enemmän ;)

Yleensä suklaiset raakaherkut sisältävät vähintäänkin kaakaovoita, mutta tässä ei sitä ole. Siitä nimitys suklaaton suklaa. Kaakaovoin korvaa kookosvoi, jota kookosmannankin nimellä saa. Melkein sama asia, eri pähkinä.

Vaaleaa fudgea on helppo varioida oman mielen mukaan. Tehdä siitä tarvittaessa vaikka tummaa esim. lisäämällä massaan raakakaakaojauhetta.
Itse lykkäsin mukaan raparperia. Koska ajatus kirpsakoista raparperipaloista vaniljaisen ja ”makean” peruspalan seassa kiehtoi. Liekö syynä raparperiaika? Todennäköisesti.
Toimiko? Alkuun paremmin kuin parin päivän päästä, jolloin raparperibiitit muuttuivat pehmeiksi ja hävittivät happoisuutensa. Mutta hyvin kelpaa edelleen! Jep, pari palaa on vielä jäljellä.

Etkö näe reseptiä? Tämä resepti on osa Paleokeittiön Parhaat -kokoelmaa.
Saat pääsyn yli 100 suosituimpaan reseptiin tilaamalla katseluoikeuden – vain 3,90 €/kk tai 29 €/vuosi.
Tilaa ja saat käyttöösi kaikki Paleokeittiön reseptit!
Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa – ei sitoutumista.
Huom! Sivustolla on edelleen myös ilmaisia reseptejä. Uusia reseptejä lisätään Paleokeittiön Parhaisiin säännöllisesti.
Tämä resepti löytyy myös ladattavasta PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosesta.
SYYSETU! Saat reseptivihkosesta 15 % alennuksen koodilla SYKSY25.
Oletko jo tilaaja etkä näe reseptiä? Kirjaudu sisään klikkaamalla ”Already a paid subscriber?” -linkkiä alla.
Subscribe to continue reading
Become a paid subscriber to get access to the rest of this post and other exclusive content.
