Gluteeniton, Kananmunaton, kesäsalaatti, Lisukkeet, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Viljaton
Comments 2

Tomaatti tykkää tillistä!

Nyt jotain TODELLA helppoa kesäruokaa!

En tiedä, ovatko markettitomaatit Suomessa koskaan ihan superhyviä, mutta parhaimmillaan alkavat kohta puolin olemaan. Maistuvimmat tomaatit olen nauttinut kotikasvihuoneista, mutta tämä taitaa olla nykypäivänä melko harvinaista herkkua.

Luomuna maistuvat tomskut monesti myös hippasen paremmilta, mutta yhtä monesti tahtovat olla kalliimman puoleisia. Noh, se pointti nyt kuitenkin on, että jos joskus kannattaa tuoreeseen tomaattiin panostaa, niin parin seuraavan kuukauden ajan.

Inspiraatio tomaatin ja tillin yhdistämiseen löytyi lahden toiselta puolen Tallinnasta, jossa sain maistaa itselleni aiemmin vieraaksi jäänyttä makuyhdistelmää ensimmäistä kertaa ikinä.

Itselleni ensimmäiseksi mieleen tulee heittää tomaatin kaveriksi basilikaa, seuraavaksi ehkä persiljaa. Mutta että tilliä?!

Saattaa olla jo vanha, tuttu juttu monelle, mutta kyllä itse hieman nostelin kulmia terveysravintola Kadriorgin tarjoillessa alkuruoaksi tillillä maustettua tomaattilautasta. Toki hieman nätimmässä muodossa kuin emännän arkiväkerrykset, taidokkaasti ohuenohuiksi leikattuine, keltaisine ja punaisine pihvitomaatteineen (annoskuvaa Kadriorg -linkin takaa).

Mutta vähemmän nätimpikin maistuu, kun on maku kohillaan. Ihanan yksinkertaista, tuoretta ja niin hyvää!

Olen nautiskellut tomaatti-tilliyhdistelmästä näin, tämän artikkelin kuvituksena toimivan lounaslautasen kuin keltaisen ja punaisen väreissä hehkuvan, pelkistä puolitetuista minitomaateista salaattikulhoon kasatun lisukesalaatinkin muodossa.

Pääosassa ovat raaka-aineet, jotka kukin voi tarjoilla haluamassaan muodossa. Kunhan pistää vaan REIPPAASTI tilliä mukaan! Joko silputtuna tai näin äipän kasvimaalta leikattuina, vähän isompina varsina. Päälle vaan luraus laadukasta oliiviöljyä ja hieman rouhittua mustapippuria.

Tomaatti tykkää tillin lisäksi myös ripauksesta suolaa, jonka olen hoitanut karkeasti murustetun fetajuuston muodossa. Jos maitotuotteet ovat totaalinen nounou, niin sormisuolallakin pärjännee.

TOMAATTI-TILLISALAATTI

  • eri kokoisia ja/tai eri värisiä tomaatteja
  • reippaasti tuoretta tilliä
  • oliiviöljyä
  • fetajuustoa murustettuna
  • rouhittua mustapippuria
  1. Pese, pilko ja/tai siivuta tomaatit. Asettele lautaselle tai heitä salaattikulhoon.
  2. Kaada päälle oliiviöljyä.
  3. Lisää reippaasti tilliä silputtuna tai varsina. Sekoita tai jätä sekoittamatta.
  4. Murusta päälle fetajuustoa.
  5. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
  6. Syö sellaisenaan tai tarjoa kesäaterian lisukkeena.

Oletko todennut jonkun muun tomaatti-yrttiyhdistelmän äärettömän toimivaksi? Vinkkaa, jotta emäntäkin ymmärtää testata!

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

1 kommentti

  1. Tilli sopii hyvin myös lampaankäävän kanssa, vaikka ei heti ajattelisi. Ja valkosuklaan&omenan.

    • Kiitos vinkeistä, Merituuli! Kääpä saattaa jäädä kokeilematta, kun noi sienet ovat mulle edelleen vähän haasteellisia ;) Mutta valkosuklaa ja omena! Laitetaanko nämä kaikki yhteen vai mennäänkö valkosuklaa+tilli- ja omena+tilliyhdistelmillä?

Jätä kommentti Johanna | paleokeittio.fi Peruuta vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.