Kana, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Duck plate

Duck plate on Paleokeittiössä vähintäänkin yhtä outo käsite kun duck face. En vieläkään ole oppinut ottamaan itsestäni töröhuulikuvia. Tuskin tulen koskaan oppimaankaan. What a loss! Mutta duck plate on nyt korkattu! Tuttavallisemmin ankkalautanen vaan. Tai ankkaa lautasellakin käy.

Rohkaistun välillä kokkailemaan jotain uutta ja ennenkuulumatonta. Ankan rintafile lennähti lautaselle syystä, että halusin hieman venyttää rajojani ”kevätsiivoilijoiden” mukana. Ankan rintafileet olivat sopivasti tarjouksessa. Olen ehkä joskus saattanut saada ravintolassa ankkaa lautaselleni, mutta sitä on tapahtunut sen verran harvoin, että en todellakaan muista, olenko aiemmin haarukoinut ankkaa suuhuni vai en. Siitä olen kuitenkin aivan varma, että tätä siivekästä ei ole aiemmin paleokeittiössä nähty. No nyt on! Tämäkin nähty.

Valitsin ensikertalaiseksi valmiiksi marinoidun ankan rintafileen. Ei ehkä se paras vaihtoehto, kun alastonta ankkaakin oli tarjolla. Mun mielestä oli kuitenkin jo aivan riittämiin haastetta siinä, että ylipäätään kävin lihatiskiltä yhden ankan pyytämässä, joten kipusin tällä kertaa matalimman aidan yli. Varmistin toki etukäteen, mitä marinadi oli syönyt ja ainoaksi ongelmaksi omassa ravitsemuksen viitekehyksessä totesin rypsiöljyn, jonka senkin kuivasin pois ennen paistamista. Marinadi oli valmistettu marketin omassa keittiössä.

Sitten vaan pähkäilemään, jotta mitä tälle nyt sitten oikein tekisi?! Onneksi sain lihatiskin emännältä hyviä neuvoja ja loput kaivoin kaikkitietävästä googlesta. Ja näin mä sitten paistoin ankan kypsäksi! Ylikypäksi, heh…

ANKAN RINTAFILE

  1. Ota rintafile huoneenlämpöön lämpiämään noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Poista ylimääräinen marinadi ja kuivaa ankka.
  3. Tee nahkapuolelle ristiviillot rasvan läpi lihaan saakka.
  4. Laita ankka kylmälle pannulle, pannu hellalle ja liesi kuumenemaan.
  5. Kun ankanrasva alkaa tirisemään kivasti, niin paistaa filettä molemmin puolin noin kolmisen minuuttia.
  6. Suolaa ja mustapippuroi file, kiedo folioon ja tyrkkää ~200 asteiseen uuniin kypsymään 10-15 minuutiksi.
  7. Ota nyytti uunista ja anna vetäytyä toiset 10 minuuttia.
  8. Siivuta ja asettele siivut kauniisti (?) lautaselle.

Eka kerta on aina eka kerta! Kuten jo totesin, niin tämä ankka meni ylikypsäksi eikä kauniin punertavasta sisuksesta ollut tietoakaan. Taisin ihan vaan varmuuden vuoksi pitää filettä uunissa ~13 minuuttia. Kymmenen, ehkä vähempikin olisi riittänyt. Ensi kerralla ankan paistoon astetta viisaampana! Ihan hyvä file oli tämä, vaikka läpikypsää olikin. Ei ollut sen enempää kuivaa kuin sitkeääkään, mutta kyllähän siitä tietty mehevyys uupui.

Ankalle kaveriksi valmistin paahteista parsakaali-pinaattipyrettä, joka valmistui kätevästi tällä ohjeella ja vähemmällä nesteellä (lihaliemi). Olivat oikein sopiva pari. Muutaman parsakaalikukinnon säästin soseuttamiselta ja pyöräyttelin ne nopeasti kypsäksi pannulle jääneessä ankanrasvassa. Hiukan suolaa ja mustapippuria päälle, ja siinä se! Päälle vielä vähän punaista chiliä terävöittämään ja kaunistamaan annosta.

Vaikka kaikki ei aivan nappiin mennytkään, niin olen jälleen kerran ääretömän ylpeä itsestäni. Koska uskalsin astua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja sain siinä samalla aikaiseksi jotain aika hyvää. Aika helposti ja nopeasti!

Pitäiskö sunkin kokkeilla? ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.