Kala, Kananmuna, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Tonnikalaa munakasrullassa

Tällä viikolla vuorossa olivat jälleen kalapäivät.Mutta mitä kalaruokaa sitä oikein laittaisi? Jotain nopeaa, helppoa ja hyvää useammaksi päiväksi… as usual.

Kuin tilauksesta silmiini osui Gurmeet -blogin savulohi-munakasrulla. Mikä nerokas keksintö rullata kalat munakkaan sisään! Savulohta on tullut viime aikoina syötyä salaateissa ihan riittävästi, joten jotain muuta piti keksiä. Mikäs sen helpompi valinta kuin tonnikala! Ja sillä mentiin! Kaivoin vanhan tonnikalasalaatin reseptin arkistoista esiin ja tuunasin siitä aivan mainion, ruokaisan täytteen. Ja hiukan piti munakastakin ”paleoida” ;)

TÄYTTÄVÄ TONNIKALA-MUNAKASRULLA

4 annosta pääruoaksi

MUNAKAS

  • 9 luomumunaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • ~1 rkl kookosöljyä
  • mausteeksi himalajansuolaa ja valkopippuria
  1. Vatkaa kaikki ainekset sekaisin.
  2. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteessa ~15 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä.

TÄYTE

  • 2 purkkia vaaleaa tonnikalaa vedessä
  • 1/2 – 1 luomuomena
  • 3-4 sellerinvartta
  • 1 punasipuli
  • ~3 isoa rkl luomumajoneesia (~100 g)
  • 1/2 sitruunanmehu
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • ~1 rkl tai vähän enemmän pieniä kapriksia (1/2 pienestä purkista)
  • reilusti tuoretta tilliä
  • mausteeksi mustapippurisouhetta ja himalajansuolaa
  1. Valuta tonnikala hyvin ja sohi haarukalla palat pieniksi sopivassa kulhossa.
  2. Kuutioi pieneksi omena ja punasipuli, siivuta varsiselleri ja lisää kaikki tonnikalan kaveriksi kulhoon.
  3. Murskaa mukaan saksanpähkinät, lisää kaprikset ja silputtu tilli sekä muut mausteet. Sekoita tässä välissä.
  4. Lisää sitruunamehu ja majoneesi. Sekoita tahnaksi. Lisää tarvittaessa majoneesia.
  5. Levitä jäähtyneen munakaslevyn päälle ja rullaa rullaksi.
  6. Leikkaa rullasta sopivia siivuja ja tarjoa tuhtia tunarullaa raikkaan salaatin kera. Säilytä peitettynä jääkaapissa.

Alunperin tarkoitus oli tehdä itse myös majoneesi, mutta yö alkoi jälleen kerran tulla vastaan, joten oikaisin tässä kohtaa hieman. Täyspaleoistit eivät luonnollisesti oikaise, eikä munkaan olisi pitänyt TehoPaleolla™ sääntöjen mukaan tehdä niin. Rikoin sääntöjä, mutta selvisin hengissä ;). Majoneesireseptiäkin tuolla luonnoksissa roikkuu eli tulossa on! Haluan vielä ennen sen julkaisua kokeilla jotain muuta kuin osin kookosöljyyn tehtyä majoneesia, joka hieman ikävästi kovettuu kylmässä.

Mutta hei, ihan mainio ja täyttävä ruoka on tämä! Kokeilkaa ja laittakaa kuvia kommenttien kera Paleokeittiön fb-seinälleKun sitä instagramia ei ole, eikä ihan heti varmaankaan tule, koska kunnon känny pitäisi ennen sitä päivittää johonkin leikkikaluun ;)

Loppuun vielä muistutus kesäkuun uutiskirjeestä! Se nimittäin putoaa postilaatikkoihin… ylihuomenna! Siis siinä tapauksessa, että olet tämän lomakkeen täyttänyt ja uutiskirjeen tilannut. Ennen kesää eli sunnuntaita.

Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s