Lisukkeet, Reseptit, Salaatit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Äijämäinen punakaalisalaatti

Syksy! Punakaali! Dude food! Ja kauden kasvikset. Näistä on tämä kattaus koottu =)

Fyysisesti kattaus tuli koottua jo elokuun puolella, mutta nyt vihdoin sille löytyi myös aika ja paikka blogissa. Veikkaanpa, että tällä kattauksella elellään myös ensi viikko. Niin herahti vesi kielelle näitä kuvia arkistoista penkoessa. Aika mainio ajatus nyt, kun syksykin on sateineen virallisesti täällä. Äijäruoka on syksyllä parhaimmillaan! Siitä saa mukavasti energiaa päivän puuhiin. Kohtuullisen vähällä vaivalla ;)

Yritin penkoa mun ympäri ämpäri lojuvia reseptilippulappusia. Tiedättehän, niitä keltaisia, joihin on kelvottomalla käsialalla kerätty ainekset johonkin muistiin. Ja jos ette tiedä, niin lupaan laittaa feissariin havainnekuvan aiheesta ajankohtaisine lippulappusineen (lupaus lunastattu!).

Noh, punakaalisalaatin lippulappusta ei pöydiltä, eikä muistikirjojen välistä tai lattioilta löytynyt, joten kopion ohjeen suoraan, tai ainakin melkein, alkulähteestä eli Paleokeittiössä jo kovin tutuksi käyneestä Thomas Rode Andersenin Paleokeittokirjasta. Sitä muuten saa vielä – paleoalehintaan. Kiinnostuneet kipinkapin klik klik tänne! Sieltä löytyvät alekirjan tilausohjeet. Saattaa olla, että hiukan sovelsin ainesten määriä, mutta muuten noudatin jokseenkin ohjeita. Tämän kerran. Sherryviinietikka ei emännän kaapissa juurikaan majaile, mutta punaviinietikka olkoon uusi sherryviinietikka.

Mikä tästä salaatista tekee äijämäisen? No pekoni tietenkin! Jep, luit aivan oikein – PEKONI! Punakaalisalaatissa! Ehkä yllättävä, mutta aivan supersairaan loistavasti toimiva ainesosa tuomaan salaattiin paitsi hitusen suolasta, niin myös ruokasta. Siis ruokaisuutta. Suomeksi sanottuna. Saksanpähkinöistä vielä hyvät lisärasvat päälle ja äijäsalaatti on syntynyt!

ÄIJÄMÄINEN PUNAKAALISALAATTI

3-4 annosta

 • puoli pakettia luomupekonia
 • puolikas punakaali tai pienempää koko pää
 • 1-2 punasipulia (muistaakseni menin yhdellä isommalla)
 • 1-2 hapanta omenaa (Granny Smith toimii aina – kuorittuna!)
 • 1 appelsiinin mehu
 • 1 sitruunan mehu
 • granaattiomenan siemenet
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 • 1/2 dl punaviinietikkaa
 • mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria
 1. Siivuta punakaali ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Käytin vihannesmandolinia, jolla homma hoitui nopsaan ja näpsäkästi.
 2. Kuori omena, kuutioi tai viipaloi.
 3. Perkaa granaattiomena. Perkaaminen onnistuu parhaiten astiassa, jossa on riittävästi vettä, jotta siemenet voidaan irroitella hellästi veden alla. Ei ole granaattimehua ympäri keittiötä ja ylimääräiset roskat saa helposti erotettua siemenistä niiden noustessa veden pintaan
 4. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehut.
 5. Sekoita kasvikset, kaada päälle sitrusmehut ja sekoita kaikki keskenään sopivassa kulhossa. Säästä hieman granaattiomenan siemeniä koristeluun.
 6. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 7. Tikuta tai ”neliöi” pekoni sopivan rouheiksi paloiksi. Paista rasvattomalla pannulla ja kaada rasvoineen kaikkineen salaatin sekaan.
 8. Kiehauta pekonirasvaisessa pannussa punaviinietikka ja kaada sekin kursailematta salaattiin.
 9. Kääntele nesteet salaatin joukkoon ja anna maustua vähintään puoli tuntia huoneenlämmössä.
 10. Sekoita vielä ennen tarjoilua (ehkä pariin otteeseen siinä välissäkin) ja heitä salaatin päälle loput granaattiomenan siemenet sekä kourallinen käsin murskattuja saksanpähkinöitä.

Jotain vihreää tuo olisi vielä kaivannut. Silputtu persilja lienee aika varma valinta.

Punasalaatin kylkeen sopii mainiosti jokin äijämäinen liharuoka. Kuten possupaisti Thomas Roden tapaan. Tai emännän eväät; pekonilla ja sipulilla ryyditetty, savuiselle paprikalle maistuva paistettu jauheliha, jota voi tarvittaessa vielä täydentää äijämäisin ottein majoneesilla. Sillä rasva se on, joka kunnon miehen tiellä pitää! Rasvatonta äijäruokaa ei vaan ole olemassa, eihän?

Äijämäisen nautinnollisia hetkiä punakaalin parissa!


Äijäsalaatin päälle vielä pari ilmoitusluontoista asiaa. Kahden tonnin bileet starttaavat Paleokeittiön facebook -sivulla lähipäivinä! Be there! Ajattelin juhlia niitä koko viikon. Luvassa arvontaa ja lahjontaa. Kakkuakin taisin luvata ;)

Kovasti on kulisseissa kuhinaa – jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain kuopattavaa. Verkkokauppa auennee yleisölle ensi viikolla. Ja sieltä kannattaa ehdottomasti käydä poimimassa pois paketti tehokasta detoxia, joka näillä näkymin startannee 20.10. Mistä uudessa Uniq LW Tehodetoxissa on kyse? Siitä voi poimia vinkkiä kuvasta (alla) tai Fit -lehden uusimmasta numerosta =)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.