Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Kahden tonnin tuplasuklaakakku (G,M,KM)

Kahden tonnin kakkua, olkaapa hyvät! Tuhtia, mutta muuten melko ”mitätöntä” tuplasuklaakakkua Paleokeittiön kahden tuhannen facebook -tykkääjän kunniaksi!

Tämän kakun valmistuttua ja sen tultua tuhotuksi tuli kyllä todettua, että onneksi näitä tonnin rajoja rikotaan vain kerran viidessä kuukaudessa, hah hah! Mutta hienoa, että näin moni on löytänyt polkunsa Paleokeittiöön. Tämä kahville maistuva sukalainen minikakku olkoon kiitos siitä =). Ja hei, tervetuloa mukaan juhlaviikolle, ellet vielä ole ehtinyt klikata joukkoon mukaan! Bileitä pidetään pääasiassa feissarissa ja luvassa on viikon mittaan vielä yhtä, jos toistakin lahjontaa ;)

Mutta kakkuasiaan! Itse asiassa tarkoituksena oli leipasta jotain ihan muuta kuin suklaakakkua, mutta jotenkin tästä sellaista syntyi. Eikä ihan helposti. Matkan varrella mentiin vähän metsään, mutta onneksi pääsin metsästä myös pois, vaikka aikaa se vaati hieman enemmän kuin olin osannut odottaa. Mutta siinä puoli yhdentoista aikaan lauantai -iltana oli kuitenkin kasattu kakku kahdella kynttilällä juhlakattaukseen. Eli kuvaukseen =D. Esiin oli kaivettu vähän kauniimpaa kakkulapiota ja isukin Sisun kunnialautanen vuodelta 1964. Hiukan illan mittaan jännitti, jotta jäisikö lautanen kuitenkin tyhjäksi… Mutta ei se jäänyt! =D

Ristin tämän(kin) kakun mitättömäksi. Koska siinä ei ole juuri mitään. Vaikka on kuitenkin. Paljonkin. Paljon suklaata! Niinkuin suklaakakussa mun mielestä pitääkin olla. Vaikka Parhaimmat paleobrowniet ovat kaikessa keveydessään omaa luokkaansa, niin suklaakakulta kaipaan täyteläisyyttä. En pidä valjusta suklaakakusta vaan suklaakakussa on hyvä olla suklaata, tuplasti, ja fiilis mahdollisimman ”rich”! Ja tässä mielessä tämä ”mitätön” minikakku täyttää odotukset viimeistä piirtoa myöten – ilman gluteenia, maitoa ja kananmunaa. Sopinee siis ronskimminkin ruokarajoittuneelle, vaikka ei kaikessa makeudessaan kaikkia paleokriteerejä täytäkään. Mutta paleoystävällisiä ollaan sentään!

Vaikka kyseessä on vain kymmenisen senttiä halkaisijaltaan oleva ”yhden hengen” minikakku, niin älä anna minikoon häiritä. Sillä koolla ei ole tällä kertaa väliä. Kakusta riittää hyvin tyydyttämään ainakin neljän, ellei jopa kuuden hengen suklaakakkutarpeet.

Niin, se mutka matkaan, missä vaiheessa se tuli? Se tuli siinä vaiheessa kun vatkasin kuorrutteen/täytteen aivan liian löysäksi, jotta olisin saanut sen millään ilveellä pysymään kakun päällä, saatikka välissä. Onneksi korjausliikkeeksi riitti tunnin odottelu jääkaapissa, jossa kuorrute kiinteytyi sen verran, että sitä pystyi jälleen käsittelemään. Vältä sinä tämä mun virhe. Kuorrutteesta ei tule kuohkeaa, vaikka kuinka antaisi sähkövatkaimella kyytiä. Päinvastoin. Siitä tulee löysää. Ja entistä löysempää. Vatkaaminen on siis hyvä lopettaa siinä vaiheessa, kun kuorrutteen rakenne on ”voimainen”. Ja ehkä vähempikin kuin täydet vatkaintehot riittävät.

KAHVINMAKUINEN MINITÄYTEKAKKU TUPLASUKLAALLA (G, M, KM)

4 – 6 annosta

Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa täytteestä, koska täytteen täytyy antaa kylmettyä jääkaapissa noin parin tunnin verran ennen työstämistä. Siinä välissä syntyy mukavasti kakkupohja. Huomaa, että kakkupohjan tulee olla täysin jäähtynyt ja mielellään jääkaappikylmä ennen kuin aloitat kakun kokoamisen! Muutoin täyte ”sulaa” lämmintä kakkua vasten.

Täyte / kuorrute

 • 2,5 dl valutettua kookoskermaa
 • 100 g kahvinmakuista tummaa suklaata sulatettuna (korvaa tarvittaessa osa makusuklaasta tavallisella tummalla tai käytä jotain muuta makusuklaata)
 1. Pilko suklaat sopivan astiaan ja valuta jääkaappikylmästä kookoskermasta erottunut vesi pois.
 2. Kiehauta kookoskerma kattilassa ja kaada kuuma kerma kerralla paloitellun suklaan joukkoon.
 3. Sekoita massa tasaiseksi. Onnistuu käsin, esim. nuolijalla tai lusikalla. Toimi kuitenkin ripeästi.
 4. Laita täyte jääkaappiin kohmettumaan noin pariksi tunniksi, jonka jälkeen vatkaa massa sähkövatkaimella voimaiseksi.
 5. Säilytä tarvittaessa viileässä.

Pohja

 1. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
 2. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään.
 3. Sulata tummasuklaa sekä tarvittaessa myös kookosöljy. Voi sulattaa samassa astiassa.
 4. Lisää märkäaineet kuiva-aineiden joukkoon ja vatkaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimella. Taikina jää suhteellisen paksuksi.
 5. Vuoraa ~20 cm:n irtovuokapohja leivinpaperilla ja voitele ainakin reunat kookosöljyllä.
 6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
 7. Paista kypsäksi noin puolisen tuntia.
 8. Anna jäähtyä ja ”leikkaa” pohjasta 3, ~10 cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää levyä. Käytin itse tähän tarkoitukseen sheikkeriä. Koska se oli soivan kokoinen ;)
 9. Laita tarvittaessa pohjapalat vielä jääkaappiin jäähtymään ennen kakun kokoamista.

Kokoa kakku latomalla täytettä minikakkupohjien väliin. Kakkurengas olisi ollut ihan kiva, mutta sellaista ei nyt ollut. Jos pohjat eivät tahdo pysyä päällekäin, niin voit tukea ne täytön ja koristelun ajaksi esim. grillitikuilla. Levitä täytettä lopuksi myös kakun päälle ja reunoille veistä apuna käyttäen. Viimeistele kakun koristelu esim. CocoVin kaakaonibsein. Nauti heti tai säilytä seuraavaan päivään jääkaapissa.

En enää yömyöhällä lähtenyt kakkua pupeltamaan vaan annoin sen odottaa aamuun. Sunnuntai -aamu olikin mukava aloittaa palalla kakkua kahvikupposen kera. Ja veikkaanpa, että kun kakun antaa tekeytyä yön ylitse, niin se on entistäkin maukkaampaa. Ja kylmänä myöskin helposti leikattavissa, vaikka tiivistä tavaraa onkin.

Loppuun vielä muutama kuva aamukakusta öisten tunnelmavalojen sijaan kalmeassa syysaamun valossa ja vähemmän ”jouluisissa” tunnelmissa ;). Mutta kyllä kelpaa tällä kakulla juhlistaa! Maistui todistettavasti myös perus pullanpupeltajille. Kaikki leivonnaiset eivät ole maistuneet, hah hah!

Täyteläisen suklaista juhlaviikkoa meille!

Osan valmistusaineista tarjosi CocoVi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.