Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 3

Hedelmäiset ”nallekarkit”

Perjantai on karkkipäivä! Ja karkkipäivän kunnniaksi pistetään ”nallekarkit” jakoon. Tosin itselläni karkkipäivä taisi aikanaan olla lauantai. Mutta voihan näitä napostella vaikka lauantainakin. Itse asiassa, näitä voi napostella vaikka joka päivä!

On terveempiä herkkuja ja sitten on ihan oikeasti terveellisiä herkkuja. Joskin aidosti terveellisiä herkkuja lienee valikoimassa vähän vähemmän. Riippuu herkun määritelmästä. Kuten valmennettavani hyvin tietävät, niin banaanikin voi olla herkku.

Nämä ”nallekarkit” ovat nyt ihan aidosti ja oikeasti terveellisiä herkkuja! Voisin kuvitella niiden kelpaavan mukuloillekin. Ei mitään ylimääräistä, vain hedelmien, marjojen ja/tai muiden kasvisten oma mehu ja muutama ruokalusikallinen nesteen hyydykemakeisiksi taikovaa gelatiinia. Terveysruokaa sekin. Ja valmistus, sehän on helpompaa ja nopeampaa kuin heinänteko.

Voin myös kertoa, että itse napsin tuhat kertaa mieluummin hedelmäkarkkeja kuin keittelen samoja terveysvaikutuksia tarjoavaa luulientä. Gelatiinista voi saada apua mm. ruoansulatusvaivoihin ja se tekee hyvää myös iholle, hiuksille ja kynsille. Joten ladies, eat your gummies! Gelatiini tukee myös nivelten ja luuston hyvinvointia.

Olen viime viikkoina testaillut ”nallekarkkeja” jos jonkinlaisia. Toiset ovat olleet parempia kuin toiset, ja olen oppinut, että keep it simple tuottaa parhaimman ja maukkaimman lopputuloksen. Siksipä jaan nyt kaksi parhaimmaksi toteamaani ohjetta, mutta periaatteessa nallekarkkien makumaailmassa on rajana vain taivas ja oma mielikuvitus.

Ensimmäisen erän ”nallekarkkeja” valmistin isänpäiväksi. Isukki olisi ollut ehkä enemmän mielissään DaCapo -rasiasta, mutta yritän käyttää jokaisen mahdollisen tilaisuuden hyväkseni maistattaakseni näitä terveempiä herkkuja perinteisten sokeripommien sijaan. Menestys ei päätä huimannut, mutta se olisi varmasti ollut parempi, jos en olisi kikkaillut kookosmaidolla ja vaniljajauheella =D

Kuvien oranssit nallekarkit olen valmistanut tuorepuristetusta appelsiini-tyrnimehusta, punaiset granaattiomenasta. Nallekarkit kaipaavat hieman viinikumimaista hapokkuutta, joten jos perusraaka-aineet ovat makeita, niin kannattaa mukaan tuupata hieman sitruunaa tai muuta kirpeää (tyrni toimii hyvin!).

Sitruuna auttaa myös säilyvyyteen. Nallekarkit säilyvät hyvin jääkaapissa, suljetussa rasiassa 1-2 vkoa. Jos vaikka haluaa tehdä kerralla hieman isomman satsin.

PALEOKEITTIÖN ”NALLEKARKIT”

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Terveellistä ja maistuvaa karkkipäivää, Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

3 Comments

 1. Poppy says

  Voiko gelatiinijauheen tilalla käyttää liivatelehtiä? Mitenköhän monta liivatelehteä vastaisi tuota kolmea ruokalusikallista?

  • Moikka Poppy!

   Varmasti voi käyttää =) Itse en ole koskaan käyttänyt liivatelehtiä, mutta eiköhän niitä nestemäärän mukaan yleensä laiteta ja määrä löytynee paketin kyljestä. Ja kun ekalla kerralla menee pieleen, niin tokalla osaa jo ;)

   Onnea testailuun! =)

 2. Mara says

  Gelatiini tarkoittaa liivatetta suomeksi. Liivatejauhe on gelatiinijauhetta. Gelatin on englantia ja tarkoittaa liivatetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.