Kastikkeet, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO

Helppo homemade majoneesi

Uusi vuosi, vanhat reseptit! Niitä piisaa vielä arkistossa ja niillä aloitellaan. Tai jatketaan ;)

Tämä resepti onkin odotellut vuoroaan viime vuoden toukokuusta saakka, jolloin sain ensimmäistä kertaa elämässäni majoneesin onnistumaan. Muutamien kommervenkkien ja korjausliikkeiden kautta tosin…

Vaikka lupasin, että nyt loppuu ekomajon ostaminen, niin toisin kävi. Keväästä viime vuoden loppumetreille saakka on kulunut purkki, jos toinenkin. Majoneesi on mulle vähän kuin ketsuppi muille. Tuikkaan sitä lusikallisen sinne ja toisen tänne. Erityisesti keitetyt kananmunat majoneesilla ovat aivan must!

Siinä viime vuoden loppumetreillä raavin viimeiset majoneesit purkin pohjalta. Elimme vielä silloin paukkupakkasten aikaa, joten markettiin ei haluttanut lähteä. Eikä kyllä haluta nytkään kun vettä tulee kuin… noh, jokainen tietää, että mistä. Pienen pakon edessä kaivoin ainekset esiin ja aloin majoneesin valmistukseen. Tällä kertaa tein kuitenkin muutaman asian toisin. Onneksi.

Ensimmäisenä vaihdoin sauvasekoittimen ja sitä seuranneen käsivispauksen tehoblenderiin. Kylmässä kovettuva kookosöljy vaihtui myös extra light oliiviöljyyn ja yhden kananmunan keltuaisen sijaan tuuppasin mukaan kaksi. Ja onnistuin! Ensiyrittämällä! Ehkä kahdessa minuutissa. Eli nopeaa – joo, ja helppoa – no kyllä!

Etkö näe reseptiä? Tämä resepti on osa Paleokeittiön Parhaat -kokoelmaa.

Saat pääsyn yli 100 suosituimpaan reseptiin tilaamalla katseluoikeuden – vain 3,90 €/kk tai 29 €/vuosi.
Tilaa ja saat käyttöösi kaikki Paleokeittiön reseptit!

Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa – ei sitoutumista.
Huom! Sivustolla on edelleen myös ilmaisia reseptejä. Uusia reseptejä lisätään Paleokeittiön Parhaisiin säännöllisesti.

Oletko jo tilaaja etkä näe reseptiä? Kirjaudu sisään klikkaamalla ”Already a paid subscriber?” -linkkiä alla.

Subscribe to continue reading

Become a paid subscriber to get access to the rest of this post and other exclusive content.