Lisukkeet, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Lämmin punajuurilisuke vuohenjuustolla

Uuuuuuh… look at those beauties above! Punajuuressa on jotain kiehtovaa. Vähän niin kuin granaattiomenan siemenissä. Olisiko se tuo rubiininen sävy, joka käy aivan mahdottoman hyvin emännän silmään ja sieluun =)

Paleokeittiön punajuuriviikko jatkuu! Edelleen melkein pussillinen punajuuria tuhottavana. Ensimmäiset menivät raakana kyssäkaalin kaveriksi. Nyt vuorossa on lämmin, vuohenjuustolta, basilikalta ja pistaasiolta maistuva lisuke, joka pistaasiota lukuunottamatta onkin jo vanha tuttu ja oikein maistuvaksi todettu makuyhdistelmä.

Tällä kertaa ei kuitenkaan pistetty punajuuria uuniin ja soseeksi vaan ajatuksena oli höyryttää punajuuret hellävaraisesti kypsiksi. Ihan hyvä idea! Joka ei ihan toiminut, hah hah! Äippä tästä etukäteen vähän varoittelikin, mutta onhan se itse kantapään kautta kokeiltava ennen kuin voi uskoa. Punajuurien kypsyttäminen höyryttämällä vei nimittäin pienen ikuisuuden!

Pilkoin punajuuret suhteellisen pieniksi ja ajattelin, että kyllä tästä tunnissa selvitään. Kului kaksi tuntia kattilassa ja punajuuret olivat edelleen kovia. Lopulta nälkäisenä ja odottamiseen nälkäisenä mietin, että mitä australialaiset masterchefit nyt tekisivät ja siirsin palat pannulle kannen alle vähäiseen höyrytysliemeen kypsymään. Ja sain kun sainkin punajuuret sen verran kypsiksi, että onnistuin rikkomaan niiden rakennetta hieman perunasurvimella.

Eli ihan vaan pikkuvinkkinä, että jos haluat höyryttää punajuuret, niin valitse uudet punajuuret tai varaa tuntitolkulla aikaa. Jos aikaa tai uusia punajuuria ei ole, niin melkeinpä kannattaa kuullottaa punajuuret ensin öljyssä ja kypsentää loppuun kannellisessa kasarissa pienessä määrässä nestettä.

LÄMMIN VUOHENJUUSTOINEN PUNAJUURILISUKE

2-3 annosta

 • ~1/2 kiloa punajuuria
 • 120 g vuohenjuustoa (saa laittaa enemmänkin, mulla ei enempää ollut ;))
 • pieni kourallinen maustamattomia luomupistaasipähkinöitä
 • 1/2 dl + 1-2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
 • 1/2 tl + 1/4 tl voimakasta (hottia) savupaprikajauhetta
 • tuoretta basilikaa
 • mausteeksi suolaa sekä mustapippurirouhetta
 • viimeistelyyn oliiviöljyä
 1. Kuori ja pilko punajuuret noin parin sentin kuutioiksi.
 2. Lisää isohkoon kattilaan 1/2 dl viinietikkaa, 1/2 tl paprikajauhetta, hieman suolaa ja vettä niin, että höyrytyslientä on kattilan pohjalla ~2,5 cm.
 3. Kiehauta ja siirrä punajuuret höyrytysritilän päälle kannen alle kypsymään kunnes ovat sen verran pehmeitä, että rakenteen pystyy rikkomaan karkeasti haarukalla tai perunasurvimella.
 4. Siirrä kypsät punajuuret sopivaan kulhoon, riko rakenne ja lisää joukkoon 1-2 rkl viinietikkaa, ~1/4 tl paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria sekä päälle puolet vuohenjuustosta murennettuna. Sekoita hyvin niin, että vuohenjuusto sulaa lämpimien punajuurien sekaan.
 5. Pilko sekaan tuoretta basilikaa, sekoita ja tarkista suola.
 6. Annostele lautaselle, murusta päälle vuohenjuustoa sekä karkeasti veitsellä rouhitta pistaasipähkinää.
 7. Viimeistele oliiviöljyllä ja koristele basilikan lehdillä.

Hyvää oli, vaikka valmistusprosessi oli hieman tuskainen. Kaveriksi paistoin yhden, yksinkertaisesti suolalla, mustapippurilla ja basilikasilpulla maustetun maalaiskanan rintafileen, jonka päälle murustin vielä hieman vuohenjuustoa. Oikein passeli pari! Kana ja vuohenjuustoinen punajuuri. Kokkailkaapas!


 

Muistattehan, että reseptihaaste on täydessä käynnissä ja jatkuu vielä ensi viikon! Ensimmäinen Spoonable healthy bowl löysi tiensä Paleokeittiöön heti eilen. Kovasti odotan sille haastajia, joten tsekkailkaapa vielä säännöt ja pistäkää oikein komeita, lusikoitavia kuppireseptejä tulemaan! =)

Healthy bowl -reseptihaaste | paleokeittio.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.