Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Jätä kommentti

Kanakeittoa karibialaisittain

Päivät lyhenee ja illat pimenee aina vaan aikaisemmin. Jostain muualta kuin auringosta on taas ammennettava iloa ja valoa elämään.

Värikäs ja aurinkoinen, omin kätösin väännetty ruoka auttaa! Se vie ainakin hetkeksi ajatukset lämpöiseen. Kehonkin. Kun pistää pikkasen enemmän lämmittäviä mausteita sekaan.

Katsokaa nyt vaikka näitä illan pimeydessä värikkäinä hohtavia paprikoita! Eikös vaan kummasti mieleen nouse kuvia Afrikan savanneilta tai vehreistä eteläisen Ameriikan maista?

Itse matkustin paprikoita pilkkoessani ensimmäisenä Meksikoon. Jostain syystä myös Italia, Brasilia ja Jamaika kävivät mielessä. Kuuma aurinko, lempeä merituuli, kookospalmut ja kypsät ananakset. Hmmmm…. saapasmaassa ei taida kauheasti kookoksia tai ananaskasveja kasvaa…

Nojoo, haaveilusta sopan keittoon! Ajatus aurinkoisesta kanakeitosta lähti eräästä Paleokeittiön suosituimmasta reseptistä, nimittäin Aasialaisesta kookos-kanakeitosta, johon nyt jostain syystä halusin aivan välttämättä ananasta mukaan. Muistuttamaan siitä auringosta. Ja merituulesta.

Kanan, kookoksen ja ananaksen kaveriksi vielä vähän pirteitä paprikoita sekä muutamat hieman eksoottisemmat perusmarketin mausteet, ja BOOM!, löysin itseni yllättäen Aasian sijaan Karibialta. Ihan vahingossa. Mutta en valita ;)

Aurinkoinen kanakeitto syntyy tuttuun Paleokeittiön tyyliin aika helposti alle tunnissa. Ja maksaa kyllä kaiken pilkkomiseen käytetyn ajan ja vaivan. Jopa sen ananaksen kuorimisen ja käsittelyn syömäkuntoon.

Vielä kun se ananas olisi ollut kypsä ja makea. Sellaista ei vaan tähän hätään marketista löytynyt, joten Reilun Kaupan raa`alla mentiin. Ja kyllä yritin sitä valossa ja lämpimässä parhaani mukaan kypsytellä. Tulos vaan jäi aika laihaksi.

Ehkä aurinkoisempi emäntä olisi auttanut. Sillä on ihan pakko vähän nurista tähän väliin. Mua niin jurppii kalliit ja RAA`AT hedelmät ja vihannekset! Olenko ainoa?

Eikö tähän raa`an ruoan myymisen löytyisi jotain ratkaisua? Jos vaikka kypsää saisi normihinnalla ja näitä raakoja halutessa hippasen huokeammalla… Olisi ihan mielenkiintoinen rottakoe; kumpaa suomalainen ostaisi, kypsää ja maukasta vai raakaa ja mautonta kun halvalla saa?

Ananaksen suhteen tuli käytettyä myös veistä aika rouheasti. Suosittelen pilkkomaan ananaspalat pikkasen pienemmiksi. Helpottaa syömistä ja suuhun lusikoimista.

KARIBIALAINEN KANAKEITTO

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Auringon lämpöisiä keittotuokioita Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.