Gluteeniton, Joulu, Kananmunaton, Makeat herkut, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Viljaton
Jätä kommentti

Vuohenjuustolla täytetyt joulutaatelit

Kaksi yötä jouluun! Huh!

Joulu tulee joka vuosi eteen yhtä nopeasti. Eikä asiaa yhtään helpottanut, että jouluflunssa yllätti emännän – tänäkin vuonna. Nyt onneksi taas takaisin elävien kirjoissa, mutta joulunalussuunnitelmat menivät kyllä uusiksi. Paljon jäi, ja jää tekemättä. Noh, onneksi joulu on taas ensi vuonna.

Tässä kuitenkin vielä hyvin helppo ja pikainen vinkki jouluherkutteluun. Ei ihan täysillä paleoo, mutta riittävän lähellä.

Vuohenjuustolla täytetyt taatelit ovat aika mainio pikkupurtava, paitsi joulupäiviin, niin myös muihin herkkuhetkiin. Nämä kyseiset taatelit maistuvat jouluisasti piparkakulle, mutta toimivat vallan kivasti myös piparkakutta. Vaikka uutta vuotta vastaanottaessa.

VUOHENJUUSTOTÄYTTEISET JOULUTAATELIT

  • tuoreita taateleita
  • kiinteää vuohenjuustoa
  • hieman vettä vuohenjuuston notkistamiseen
  • piparkakkumaustetta (tai kanelia) maustamiseen
  • päälle manteli- tai pähkinärouhetta

Ja näin helposti nämä pikkuherkut syntyvät….

Valmista vuohenjuustotahna. Leikkaa vuohenjuustopötkylästä valkoinen kuori pois. Muussaa karkeasti haarukalla. Lisää tilkka vettä ja jatka vuohenjuuston notkistamista esim. painelemalla massaa lusikalla lautasta vasten kunnes massa on tasaista.

Esivalmistele taatelit. Leikkaa taatelit pituussuunnassa halki. Poista varovasti kivi ja levitä taatelit ”perhosiksi”.

Ripottele taatelien päälle piparkakkumaustetta tai kanelia.

Täytä taatelit notkistetulla vuohenjuustolla pienen lusikan avulla ja paina kiinni sen minkä menevät. Tuoreet taatelit ovat tietysti hirmu makeita ja mielestäni paras suolaisen ja makean tasapaino saavutetaan, kun vuohenjuustoa tunkee taatelien täytteeksi mahdollisimman paljon.

Ripottele täytettyjen taateleiden päälle manteli- tai pähkinärouhetta. Itse käytin hasselpähkinärouhetta.

Säilytä jääkaapissa ja tarjoile esim. alkkarina, jälkkärinä tai pikkunaposteltavana.

Jos mieli tekee hieman oikaista, niin täytteenä voi hyvin käyttää myös pehmeää vuohenjuustoa. Itse suosin sitä ehtaa tavaraa, koska siinä on enemmän makua. Pehmeät vuohenjuustot ovat kyllä käteviä, mutta maku tahtoo olla vähän valju.

Ja hei, pikkuvinkkinä vielä, että kannattaa käväistä Paleokeittiössä vielä huomennakin! Koska huomenna jaetaan Paleokeittiön joululahjat – rakkaudella multa sulle! =)

Jännittäviä jouluneduspäiviä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s