Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo hedelmälautanen ripauksella savuista salmiakkia

Postausvuorossa olisi ollut jonkinlainen nokkossoppa, mutta ehkä näin viikonloppuna on mukavampi pistää pöytään jotain nokkosta makeampaa.

Jätetään siis nokkoset alkuviikkoon ja laitetaan lautaselle vähän tuoretta hedelmää ja pakastemarjaa, ja viimeistellään koko komeus paahteisella hasselpähkinämurulla, salmiakkihunajalla ja salmiakille maistuvalla cashewkermalla. Kuulostaako monimutkaiselta? No ei se oikeasti ole.

Kaikki lähti oikeastaan viimeisiä päiviä vetelevästä mangosta, joka olikin sisältä kaikkea muuta kuin kypsänkeltainen. Pakastimesta löytyi vielä jokunen pussukka viime vuoden vattua ja paahteista hasselimuruakin oli hieman banoffeemaljan jäljiltä jäljellä. Myös Lakufestareilta mukaan saatu savuinen salmiakki odotti testausta hunajapurkissa.

Jäljelle jäi oikeastaan vain cashewkerman ”vatkaus” ja ainesten nostelu lautaselle. Ja mikä parasta, niin samaan syssyyn syntyi toinenkin samanhenkinen, mutta erilainen terveempi herkku. Ja ehkä vielä kolmaskin! Näihin palaamme vielä =)

MANGO-VADELMALAUTANEN, SAVUSALMIAKIN MAKUISTA PÄHKINÄKERMAA JA PAAHTEISTA HASSELMURUA

2-3 annosta

 • 1 tuore mango
 • ~150-200 g pakastevadelmia (tuoreetkin passaa)
 • 1/2 annosta savuisella salmiakkihunajalla maustettua cashewkermaa (ohje alempana)
 • savuista salmiakkihunajaa
 • paahteista hasselpähkinämurua (tai hasselpähkinärouhetta)
 • koristeluun tuoretta minttua
 1. Kuori ja paloittele mango. Sekoita mango sekä (jäiset) vadelmat varovasti erillisessä astiassa.
 2. Valmista cashewkerma sillä aikaa kun vadelmat hieman sulavat. Jos vadelmat ovat tuoreita, niin koko homman voi aloittaa tästä.
 3. Annostele mango-vadelmaseos tarjoilulautasille tai -kulhoihin. Lisää reunoille (tai mangon ja vadelmien päälle) hieman savuista salmiakkihunajaa. Ripottele lautaselle paahteista hasselpähkinämurua. Pursota sopiviksi katsomiisi kohtiin salmiakkista cashewkermaa ja koristele kokonaisuus muutamalla mintunlehdellä.

SAVUISELLA SALMIAKKIHUNAJALLA MAUSTETTU CASHEWKERMA

 • 3 dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
 • 1 1/2 dl vettä
 • ~1 – 1 1/2 tl savuista salmiakkihunajaa (tai puhdasta salmiakkihunajaa)
 • ripaus suolaa
 1. Mittaa cashewpähkinät ja vesi tehosekoittimeen. Ellei tehosekoittimesi ole huipputehokas, niin suosittelen liottamaan cashewpähkinöitä vedessä ennen käyttöä useamman tunnin.
 2. Surauta pähkinät sileäksi kermaksi. Lisää hieman suolaa ja sekoita tasaiseksi. Puolikas annos riittänee, joten poista noin puolet pähkinäkermasta ja lisää joukkoon salmiakkihunajaa makusi mukaan. Sekoita käsin (pienempi määrä saattaa olla hankala sekoittaa tehosekoittimessa).
 3. Säilytä salmiakkista cashewkermaa tarvittaessa suljetussa astiassa jääkaapissa. Käytä jäljelle jäänyt kerma esim. jäätelöön (ohje tulossa), jota voi säilyttää pakastimessa pidempäänkin. Cashewkerman voinee pakastaa myös sellaisenaan tai säilyttää ainakin muutamia päiviä jääkaapissa.

Tietysti voi surauttaa kerralla vain puolikkaan kerma-annoksen, mutta oma tehosekoittimeni tekee parempaa jälkeä ja helpommin isommilla määrillä. Pienet määrät tahtovat nousta terien ulottumattomiin kannun reunoille, jolloin pähkinäkerma jää rakeiseksi ja sitä saa olla jatkuvasti tökkimässä alaspäin.

Huomaa, että cashewkerma saa jäädä paksuhkoksi, koska salmiakkihunajan lisääminen notkistaa sitä enemmän kuin olisin osannut odottaa.

HUOM!!! Jos helpot makuhunajat kiinnostavat, niin kerropa kiinnostuksestasi!

Näillä nimittäin syntyy yksi, jos toinenkin kesäherkku pikaisesti. Lurauta lisätwistiksi esim. jätskin tai marjojen päälle. Jos innostusta löytyy riittävästi, niin saattaapi olla, että tänä kesänä Paleokaupasta saa Soppa&Salaatti -reseptien lisäksi myös salmiakkista hunajaa =)

Salmiakkisen suloista viikonloppua Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.