Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton

Kesäkurpitsa-sitruunakakku mustikoilla – Gluteeniton herkku!

Tässä se tulee! Tämän kesän ehdottomasti paras tekaisemani kakku! Itse asiassa musta tuntuu, että kokonaisuutena tämä tuoreilla mustikoilla ja sitruunaisella voikreemillä päällystetty kakku on paras tekaisemani kakku ikinä!

Ja hei, tämä mehevä keikki on testattu myös pullanpurijoilla; APPROVED! En usko, että asiaan vihkiytymättömät edes huomaavat kakun olevan vailla viljaa ja niitä muita juttuja, joita sellaiseen peruskakkuun yleensä laitetaan. Joo sori, en tiedä oikeasta leipomisesta mitään… ;)

Sitruunainen kesäkurpitsakakku on odotellut testausta jo hyvän aikaa. Inspiraation ja pohjan kakulle tarjosi Master Chef Australiasta tuttu Georgia Barnes. Hiukan muokkasin taikinaa paremmin omiin tarpeisiini sopivaksi (mm. korvaamalla viinietikan sitruunamehulla ja sokerin hunajalla), mutta jos alkuperäinen ohje kiinnostaa, niin se löytyy täältä.

Mutta ne mustikat! Ne saivat emännän vihdoin tarttumaan vatkaimeen. Koska sitruuna ja mustikka ne yhteen soppii! Ja kesä =)

Kesäkurpitsakakku tuli testattua ja hyväksi todettua jo viime kesänä. Kesäkurpitsa on siitä kiva kakkuaines, että se tekee kakusta mehevää ja kosteaa. Helposti myös liian kosteaa, joten raastettu kesäkurpitsa kannatta puristella mahdollisimman kuivaksi ennen taikinaan lisäämistä. Plussana tietysti myös extra-annos kasviksia!

Olin tuttuun tapaan hieman laiska kakkua väsätessä ja tuuppasin taikinan voitelemattomaan silikonivuokaan. Virhe! En tullut ajatelleeksi, että taikinassa ei ole munankeltuaisia enempää rasvaa ja että siinä on hunajaa, joten kakkuhan tarrasi kaikin voimin kiinni vuokaan eikä sen irrottelu ollut mitenkään helpoimmasta päästä. Joten voitele vuoka. Hyvin!

Alusta lähtien oli selvää, että koristelisin kakun isolla kasalla tuoreita mustikoita. Sen sijaan päällisen kanssa pallottelin pitkään kookoskerman ja voikreemin väliä.

Valitsin lopulta voikreemin. Koska en ollut sitä koskaan aiemmin kokeillut, enkä ollut ihan varma sitruunalla maustetusta kookoskermasta. Voikreemin voi hyvin korvata kookoskermavaahdollakin, mutta ehkä se kannattaa sitruunan sijaan maustaa vaniljalla.

Suosittelen kuitenkin voikreemiä. Valmistus on helppoa ja valmis kakku pysyy paremmin nättinä huoneenlämmössäkin. Mutta ennen kaikkea siksi, että kakusta parhaan tekee kokonaisuus. Eli ei mikään yksin vaan kaikki yhdessä; mehevä, vienosti sitruunainen kesäkurpitsapohja, raikkaan sitruunainen ja täyteläinen voikreemi sekä tuoreet mustikat. Mmmmmmmm… mums!

Kreemiä voi laittaa kakun päälle hieman vähemmänkin, ja jos voita kovasti pelkää, niin syö vain pienen palan kakkua kerralla. Keskeltä. Eikä ota lisää. Jos siihen pystyy. Mä en pystynyt =D

Etkö näe reseptiä? Tämä resepti on osa Paleokeittiön Parhaat -kokoelmaa.

Saat pääsyn yli 100 suosituimpaan reseptiin tilaamalla katseluoikeuden – vain 3,90 €/kk tai 29 €/vuosi.
Tilaa ja saat käyttöösi kaikki Paleokeittiön reseptit!

Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa – ei sitoutumista.
Huom! Sivustolla on edelleen myös ilmaisia reseptejä. Uusia reseptejä lisätään Paleokeittiön Parhaisiin säännöllisesti.

Oletko jo tilaaja etkä näe reseptiä? Kirjaudu sisään klikkaamalla ”Already a paid subscriber?” -linkkiä alla.

Subscribe to continue reading

Become a paid subscriber to get access to the rest of this post and other exclusive content.