Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehuviikko – Sweet `n sour, Sistah!

Pikkasen pieleen menneen mehuviikon seitsemäs ja viimeinen virallinen postaus on tässä. Mutta ei huolta, jatkamme epävirallisilla. Koska niitä vielä muutama tallessa sattuu olemaan. Paleokeittiön feissarifrendeillä saattaakin olla jo aavistus siitä, mitä tulema sisällään pitää ;)

Eiköhän näitä mehupostauksia jatkossakin tipu väliin, jos toiseenkin. Edelleen olen juissaamisesta innoissani ja tyytyväinen vaikutuksiin, joita vastapuristettujen kasvismehujen  kuvittelen tuoneen tullessaan. Ehkä ihan vielä ei ole aika arvioida vaikutuksia. Tätä aktiivisempaa puristajan hommaa kun ei ole vielä takana kokonaista kuukauttakaan. Mutta sen voin sanoa, että hyvältä tuntuu! Nyt =)

Ananasta tulee ostettua melko harvoin, mutta tällä kertaa pääsi ananas päätähtenä Hurmurin kierteisiin. Ananas on niin hirmuisen makeaa, että se ei ole enää oikein omaan mieleen. Ja ehkä taisin joskus muinoin vanhoina hyvinä(?) pullisteluaikoina saada oman osani ananaksesta. Peltipurkeissa. Ja maitorahkasta. Se oli parasta bodarin ruokaa silloin, kun ei vielä ollut jauhoa joka lähtöön. Se, mitä tarjolla oli, oli melko karmeaa kamaa, jota ei tahtonut saada nesteen sekaan edes koneellisin keinoin. Tarviiko mun edes kertoa, millaista sitä oli saada kurkusta alas?! =D

Alunperin ostin kokonaisen ananaksen pizzan päällisiksi. No eihän se sinne kokonaan uponnut. Ei uponnut edes kahteen pizzaan. Loppu kelpasi oikein hyvin mehuksi ja sitruuna pahimman makeuden taittajaksi – melko kirpeää, mutta makeaa!

Mitäs hyvää ananas meille tarjoaa? Ananas on entsyymeineen (bromelaiini) ruoansulatuksen kaveri. Sisältää mangaania, tiamiinia ja C-vitamiinia. Anti-imflammataarinen. Sekin.

Tärkeässä sivuosassa oli tällä kertaa pinaatti. Uuuuuuh, pitkä lista hyviä mikroravinteita – vitamiinit K, A, E, C, B2 ja B6, mangaani, folaatti, magnesium, rauta, kupari, tryptofaani (= mielialaan vaikuttava aminohappo), kalsium ja kalium. Noin muutamia mainitakseni. Pinaatin sanotaan olevan tulehdusta ja oksidatiivista stressiä vähentävä, verenkiertoelimistöä ja luustoa vahvistava sekä syöpää ehkäisevä vihreä vihannes. Vihreän sen tiedän olevan, muusta en mene valaa vannomaan.

SWEET `N SOUR SISTAH!

1  annos

  • ~1/4 kokonaisesta, tuoreesta ananaksesta (keskiön puumainen osa poislukien)
  • 1/3 isommasta pinaattirasiasta (100g) tai puolet pienemmästä (70g)
  • 1/2 – 1 sitruuna kuorittuna
  • (1-2 varsisellerin vartta)

Pese ja kuori tarvittaessa. Pilko ja pistä mehukoneeseen. Juo. Heti.

Varsisellerin jämät vetelivät viileäkaapissa viimeisiään, joten siksi myös ne päätyivät mehuksi pois kuleksimasta. On ihan ok, jos varsiselleristä tykkää. Ja emäntähän tykkää! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.