Makeat herkut, Puurot, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Hedelmäinen riisikuppi

Healthy bowl -reseptihaaste on täydessä käynnissä ja jatkuu vielä koko ensi viikon! Päätin pistää myös oman lusikkani jälleen kerran puurokuppiin. Jos pieni haaste ja CocoVin 100 €:n arvoinen tuotepaketti innostaa, niin tule ihmeessä mukaan! Käy tsekkaamassa kisaohjeet ja kurkkimassa, millaisia lusikoitavia kuppiruokia muut ovat jo kehitelleet. Pistä samalla peukkua pystyyn omalle suosikille, niin helpotat voittajan valintaa. Veikkaan, että se ei tule olemaan homma helpoimmasta päästä…

Innostus tähän puurokuppiin löytyi marketin maitohyllystä nimellä Risifrutti, josta ajattelin kehitellä paleoystävällisempää versiota. Onnistuiko? No eihän tämä nyt ihan Risifruttia kaiketi ole, mutta siitä huolimatta aivan mainio aloitus laiskalle sunnuntaiaamulle! Ja aivan varmasti paljon parempi ja täyttävämpi vaihtoehto kuin pieni purkki reippaasti sokeroitua teollista riisipuuroa ja hilloa. Siinä pienessä purkissa kun sattuu olemaan peräti parikymmentä grammaa puhdasta sokeria. Kyllähän tässäkin bowlissa hieman sokeria on, mutta kuppi on sentään iso! ;)

Ja mitä siihen laiskaan sunnuntaiaamuun tulee, niin puurot kannattaa keitellä valmiiksi jo lauantaina. Vaikka riisipuuron keittely on yhtä helppoa kuin pääsiäisruohon kylväminen, niin aikaa se vie. Ei pelkkä keittely vaan malttia vaatii ennen kaikkea jäähdyttely. Mutta kun puuro odottaa aamulla valmiina kupissa, niin loppu sujuu muutamassa minuutissa kuin yhden kipaleen tanssi. Hillokkeenkin voi laittaa jo aiemmin tekeytymään, niin aamusta ei tarvitse kuin pilkkoa, koota ja kasata Ikea -tyyliin.

HEDELMÄINEN KOOKOSRIISIKUPPI MUSTIKKAHILLOKKEELLA

2 isohkoa annosta

Riisivanukas

 • 3 dl vettä
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 1 dl luomupuuroriisiä
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • 2 rkl CocoVin kookossokeria
 • ~1/2 tl suolaa
 • 1 dl kookoskermaa vaahdotettuna
 1. Keitä riisipuuro kookosmaidolla terästettyyn veteen riisipussin ohjeen mukaan.
 2. Mausta valmis puuro vaniljalla, kookossokerilla ja suolalla. Jäähdytä hyvin ja viimeistele sopivan kylmä puuro jääkaapissa.
 3. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi ja sekoita kylmän puuron sekaan.
 4. Annostele kuppeihin ja jätä jääkaappiin seisomaan mielellään yön ylitse.

Päälliset

 • mustikka-viinimarjahilloketta (ohje alla)
 • tuoretta mangoa kuutioituna
 • kiiviä siivutettuna
 • passionhedelmää kuoresta lusikalla kaavittuna
 • CocoVin Super Mix -sekoitusta
 • CocoVin mulperimarjoja
 • koristeluun kookoslastuja, karpalojauhetta, punaisia viinimarjoja ja persikan kukkia

Mustikka-punaviinimarjahilloke

 • ~150 g pakastemustikoita
 • ~50 g pakastettuja punaviinimarjoja (myös sitruunamehulla voi piristää, ellei marjoja ole)
 • ~2 rkl CocoVin chia -siemeniä
 • (makeutukseen tarvittaessa maun mukaan hunajaa tai vaahterasiirappia)
 1. Soseuta sulatetut marjat tehosekoittimessa.
 2. Lisää marjasoseen joukkoon chia -siemenet ja anna geeliytyä välillä sekoittaen. Tähän menee huoneenlämmössä noin vartin verran.
 3. Säilytä valmis hilloke suljetussa astiassa jääkaapissa.

Tästähän tulikin melkoinen cocktailkuppi, hah hah! Mutta näin se menee kun periaatteena on pistää sekaan kaikki mitä kaapista löytyy. Goji -marjoja oli vielä tarkoitus lisätä, mutta niitä en löytänytkään, vaikka tiedän, että niitä kyllä jossain kokonainen pussukka mulla on. Noh, ehkä ihan hyvä, ettei löytynyt ;)

Hyvvee oli! Ekä yhtään pöllömmän näköistäkään. Teen varmasti toistekin ja kokeilen vielä kuohkeuttaa kylmää puuroa jollain sopivalla tavalla. Kerron, kun keksin miten.

Mulla tämä kuppi menee sinne herkkukategoriaan, joten ihan joka viikonloppuista tapaa näistä kaura- tai riisipuuroon pohjaavista bowleista ei tule. Hedelmät antoivat kokonaisuuteen kivasti makeutta, mustikkahilloke hapokkuutta ja Super Mix rouskui mukavasti hampaissa. Kookoksen pehmeää riisipuuroa unohtamatta. Kiva kuppi! Kokeile!

CocoVin tuotteet lahjoitti CocoVi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.