Kasvikset, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Raaka kesäkurpitsavuoka

Ituhippi tässä hei! Ensin taloon tulivat viherpirtelöt nokkosineen ja voikukkineen, sitten raaka Äitienpäivän suklaakakku ja nyt raaka kesäkurpitsavuoka, jota kansantajuisemmin voisi myös lasagneksi kutsua. Kuka olisi uskonut?! Bodarista raakaruokailijaksi. En minä ainakaan! =D Mutta niin siinä käy kun elämä heittelee. Ja se on hienoa. Muutos on aina parempi kuin paikalleen jämähtäminen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutoin tämä(kin) viikonloppu on mennyt stabiileissa merkeissä. Kuumeen kourissa taas kärvistellään. Kun yrjöstä pääsin, niin lentsu iski. Kesäflunssa on karmea. Makaat pää ja kroppa jäässä, ja tuijottelet ikkunan läpi aurinkoa nenä sisä- ja ulkopuolelta kipeänä keskellä räkäpaperien valtaamaa, siivotonta kämppää. Ja odotat. Odotat, että tunnit kuluvat ja että huomenna on jo parempi päivä. Muuhunkaan musta ei ole. Aika menettää merkityksensä, on aivan sama onko yö tai päivä. On samalla äärettömän tylsää ja levoton olo. Koska ”pitäisi” -asioiden lista vaan kasvaa köllötellessä.

Eilisen suurin ponnistus oli tämä raaka kesäkurpitsakeko, josta suurin osa odottaa edelleen syöjäänsä jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensin hieman koosta riippuen 2-3 kesäkurpistaa juustohöylällä siivuiksi. Mulla oli pieniä luomukesäkurpitsoita, joten niitä taisi mennä peräti neljä kappaletta. Siemeniset sisukset jätin käyttämättä. Myös koristeporkkanasuipaleet syntyvät siinä samalla. Kuorimaveitsellä ehkä helpommin kuin juustohöylällä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PARSAKAALI-TOMAATTIPESTO

 • aurinkokuivattuja tomaatteja 6-10 kpl (koosta riippuen)
 • oliiviöljyä notkistamiseen
 • pienen parsakaalin kukinto
 • yksi pieni valkosipulinkynsi
 • mausteeksi suolaa ja mustapippuria (yrttejä)
 • (vettä notkistamiseen)

Käytin kuivia aurinkokuivattuja tomaatteja, joten lisäsin niihin oliiviöljyä. Tämä meni nyt hieman oman tiukemman TehoPaleon ulkopuolelle, koska olin päättänyt elää kuukauden ilman koisokasveja. Tähän asti siinä tuskatta onnistuinkin.

Wilfa on edelleen telakalla, joten käytin ehkä hippasen epäkäytännöllistä sauvasekoitinta tahnojen valmistamiseen. Ainekset vaan teho- tai sauvasekoittimella sileäksi. Näistä tuli nyt todellakin tahnamaisia. Levitystä olisi helpottanut löysempi koostumus eli ensi kerralla vettä sekaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CASHEWTAHNA

 • ~100 g cashewpähkinöitä
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • reilu tl sitruunamehua
 • maustamiseen kuivattua rosmariinia (1 tl), suolaa ja rouhittua mustapippuria
 • (2-3 rkl hiutalehiivaa)
 • vettä notkistamiseen

Valmistusmetodi sama kuin edellä. Pähkinöitä liotin ehkä puolisen tuntia. Tahnat voi laittaa jääkaappiin maustumaan ennen keon kasaamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten vaan kerroksittain kesäkurpitsaa, pestoa ja cashewtahnaa. Tahnat levisivät kyllä melko hyvin kun hieman paineli kesäkurpitsasiivuja. Kesäkurpitsat olisi voinut myös latoa ristiin, mutta hyvin sujui näinkin, kun laitoin hieman limittäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisen kerroksen päälle lätkäisin vielä viimeiset cashewtahnat, johon sai kivasti kiinnitettyä koristeet. Koristeena persiljaa, parsakaalinkukintoja ja porkkanasuipaleita. Sekä matkasta pudonnut ruukkuneilikan kukka ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvää oli, vaikka ruoka ei tilanteesta johtuen oikein maistunutkaan. Melko tuhtia tavaraa, joten pienempikin pala kyllä riittää. Sanoisin, että tästä satsista riittää hyvin kolmeen annokseen. Saattaa olla parasta heti tuoreeltaan nautittuna. En ole tarkistanut, mutta voipi olla, että mukavan rapsakat kesäkurpitsat ovat yön aikana vettyneet.

Jotenkin tämä annos vei muistoissa mukanaan vuoden takaiseen Riian reissuun ja siellä Raw Gardenin punajuuriravioileihin. Jos joku Riikaan tässä kesällä matkaa, niin kannattaa ehdottomasti käydä nautiskelemassa Raw Gardenin herkkuja, vaikka ei ituhippi olisikaan =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.