Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Pääsiäinen, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Comments 3

Hetivalmiit mango-limesorbetti ja kookoksinen mangojäätelö

Pääsiäinen alkaa olla tältä vuodelta taputeltu ja takana päin, mutta vielä olisi yksi Paleokeittiön pääsiäisherkku esittelemättä. Nimittäin ihanan raikas, minttuinen mango-limesorbetti ja samasta aihiosta väännetty kermaisempi kookoksinen mangojäätelö.

Eikä hätää, näiden herkkujen kanssa ei tarvitse odotella ensi pääsiäiseen vaan maistuvat varmasti vieläkin paremmin ihan kohta koittavilla kesähelteillä. Kannattaa siis laittaa pikainen ohje korvan taakse!

Parasta tässä viileässä herkussa on etenkin sorbettiversion limenraikas maku sekä tietysti valmistuksen helppous ja nopeus. Aika mainio vaihtoehto tilanteisiin, jolloin jotain hyvää on saatava NYTHETI tai mieluiten jo viisitoista minuuttia sitten.

Iso plussa on tietysti myös terveellisyys. Ei lisättyä sokeria tai muuta makeutusta vaan pelkkää, puhdasta hedelmää ja jätskiversiossa lisäksi ripaus kookoskermaa. Sopii nauttia niin yksin kuin yhdessäkin. Siis sorbetti ja/tai jätski. Mut kyllä kaverillekin varmasti kelpaa ;)

Valmistin perusmassan tällä kertaa kätevästi mehupuristimessa, jossa mun mielestä syntyy erityisen silkkistä sorbettia. Hyvin helposti.

Valmistukseen voi yhtä hyvin käyttää tehosekoitinta, mutta itse koen mehupuristimen mukavammaksi. Sillä tehosekoittimessa saattaa olla haasteellisempaa saada aikaiseksi tasaista massaa jäisten mangopalojen jäädessä pyörimään terien ulottumattomiin. Etenkin, jos käytössä ei ole tampperia, kuten itselläni ei ole vaan tampperin virkaa toimittaa lähinnä spatula.

Tehosekoitinversioon ja samalla vähintäänkin yhtä maistuvaan Sitruunaiseen mango-lakritsipehmikseen löydät ohjeen täältä.

 

MANGO-LIME -SORBETTI JA KOOKOKSINEN MANGOJÄÄTELÖ WITH A HINT OF MINT

2 annosta

 • 300 g mangoa tuoreena tai pakasteena (kypsä ja tuoreena itse pakastettu maistuu paremmalta, mutta pakastepaloilla selviää pikaisemmin)
 • 1/2 limetin mehu
 • maun mukaan tuoretta minttua hienonnettuna (taisin käyttää kaikkiaan noin viitisen keskikokoista mintunlehteä)
 • jätskiversioon lisäksi 2-3 rkl kylmää kookoskermaa
 1. Ota mangopalat pakastimesta huoneenlämpöön ~15-20 minuuttia ennen valmistusta. Jos käytät tuoretta mangoa, niin kuori, pilko ja pakasta palat vuorokausi etukäteen.
 2. Purista limen mehu ja hienonna mintunlehdet.
 3. Syötä jäiset mangopalat mehupuristimeen. Muista käyttää kovien ja jäisten hedelmien puristamiseen sopivaa siivilää! Huomaa, että jäätelöstä suurin osa tulee ulos jämäaukosta. Jos osa jää mehupuristimen sisään pyörimään, niin kaavi puristimen purkuvaiheessa loput lusikalla kippoon.
 4. Lisää jäiseen ”mangososeeseen” hienonnettu minttu ja limen mehu. Sekoita lusikalla. Siirrä noin puolet sorbetista toiseen kulhoon ja laita pakastimeen siksi aikaa kun valmistat kookoksisen jäätelön.
 5. Lisää loppuosaan kookoskerma ja surauta sileäksi sauvasekoittimella. Jos jäätelö ehtii sulaa liikaa, niin anna jähmettyä pakastimessa ~15-30 minuuttia ennen tarjoilua.
 6. Annostele tarjoilulautaselle ja koristele esim. mehiläisen siitepölyrakein ja/tai raastetulla limenkuorella. Nauti välittömästi!

Jos jotain jäljelle jää, niin säilytä suljetussa astiassa pakastimessa. Jämähtävät siellä kyllä kivikoviksi, mutta anna sulaa sopivasti huoneenlämmössä, riko lusikalla tai ruokaveitsellä ja surauta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessä sileäksi ennen tarjoilua.

Raikkaita, viileän nautinnollisia ja nopeita jätskihetkiä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

3 Comments

 1. Ihanan raikas jälkkäri kesään :) Tuore mango on aivan mahtavaa ja olen innostunut siitä taas viime aikoina siinä määrin, että kaikki mahdolliset mangoreseptit ovat tervetulleita. Tämä menee kokeiluun!

 2. Katja says

  Tosin jos omistaa tehokkaan blenderin niin aikaa kuluu muutama minuutti…. ja tiskiäkin tulee vähemmän 🤤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.