Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Comments 2

Hunajainen raparperikakku

Viime vuonna viettelin raparperiviikkoa. Halusin hieman haastaa itseäni tämän, itse asiassa aika loistavan ja loppujen lopuksi taipuisan kasvin kanssa. Tänä vuonna päästän itseni helpommalla. Tyytymällä tavanomaisempaan raparperiherkkuun.

Piirakka lienee se tunnetuin raparperin käyttökohde mehujen, hillokkeen ja kiisselin kera. Omat, tai oikeastaan äipän raparperit piilotin kuitenkin gluteenittomaan kakkuun. Koska se tuntui piirakkaa vähätöisemmältä vaihtoehdolta.

Ja hyvä kakku tulikin! Makea ja mehevä! Vähällä vaivalla. Sellainen lusikalla syötävä.

Viitseliäimmät vatkaavat päälle vielä vähän vaahtoa. Minä en ollut viitseliäs. Eikä kakku vaahtoa oikeastaan kaivannutkaan. Olihan siinä jo kardemummaa ja hunajaa. Jos nimittäin jotain opin viime vuoden raparperihaasteesta, niin sen, että raparperi tykkää hunajasta. Ja hunaja raparperista ;)

Kelpasi muuten mainiosti myös pullanpurijoille, vaikka kakusta perinteiset sokeri ja vehnäjauho puuttuivatkin. Suosittelen! Jos raparperipuska rehottaa pihassa ja makea maittaa iltapäiväkahvin kanssa. Parasta kuitenkin aamukahvin kera ;)

KARDEMUMMALLA MAUSTETTU HUNAJAINEN RAPARPERIKAKKU

~9 annospalaa

Kuivat aineet

  • 2 1/2 dl mantelijauhoa
  • 1 1/4  dl kookoshiutaleita
  • 3/4 dl kookosjauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1-2 tl jauhettua kardemummaa

Märät ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/4 dl kookosöljyä
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna

Lisäksi

  • ~1/2 kg tuoretta raparperia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon muut märät aineet. Vatkaa hyvin tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää kuiva-aineet vähitellen märkäaineisiin samalla vatkaten.
  4. Kääntele taikinaan pestyt ja paloitellut raparperit käsin (kuori tarvittaessa). Jätä muutama varsi koristeeksi kakun päälle.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (käytin 20 x 15 cm:n lasivuokaa). Tasoita ja asettele päälle pitkittäissuunnassa puolitetut raparperinvarret. Leikkaa paksummat varret neljään osaan. Painele varsia hieman taikinaan.
  6. Paista 175 asteisessa uunissa ~50 minuuttia. Jos kakku alkaa kovasti ruskistua päältä, niin peitä foliolla (ja vähennä lämpöä).
  7. Anna valmiin kakun jäähtyä hyvin! Parasta seuraavana päivänä yön yli jääkaapissa tekeytyneenä.
  8. Paloittele ja nauti sellaisenaan tai vaniljalla maustetun kookoskermavaahdon kera.

Vielä on tälle kesälle yksi raparperiresepti hihassa! Kuten eilen ilmestyneen uusimman uutiskirjeen jo lukaisseet tietävätkin. Enempää en tässä kohtaa paljasta. Paitsi että hyvin helppoa ja tavallista terveempää makeaa on sekin. Onnistuessaan ;)

Hunajaisen raparperisia aamun kahvihetkiä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

2 Comments

  1. Allukka says

    Testattu on. Olipa todella maukas, mehevä kakku. Kaikki herkkusuut kokeilkaapa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s