Makeat herkut, SEMIPALEO
Comments 4

Helpot karamellikeksit

Leivoin eilen elämäni ensimmäiset keksit! Niistä tuli vähän kovia, mutta muuten oikein hyviä pikku makeanälän selättäjiä =)

Reseptirungon kaivoin uusimman ”kokki-idolini”, Daniel Churchillin blogista, jossa juhlistettiin Australian ja Uuden-Seelannin joukkojen juhlapäivää kera asiaankuuluvin anzac -keksein.

Karamellikeksit | paleokeittio.fi

HELPOT KARAMELLIKEKSIT

12 keksiä

  1. Sekoita kuiva-aineet kookossokeria lukuunottamatta kulhossa.
  2. Kuumenna kookossokeri, vaahterasiirappi ja kookosöljy pienessä kattilassa tai pannulla keskilämmöllä niin, että kookossokeri on täysin sulanut ja seos kiehahtaa (alkaa vaahdota).
  3. Kaada kuuma seos kuiva-aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Seos on kiehuvan kuumaa, joten älä käytä käsiä! ;)
  4. Pyörittele taikinasta sormenpäillä pieniä palloja, litistä hieman ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä rakoa keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa jonkin verran.
  5. Törkkää pelti ~175 asteiseen uuniin noin varttitunniksi. Käännä pelti tarvittaessa puolivälissä.
  6. Anna jäähtyä ja nauti vaikka kahvin kera!

Koska halusin samalla kokeilla suklaisia karamellikeksejä, niin lisäsin osaan taikinasta raakakaakaojauhetta. Toimi muuten oikein hyvin, mutta taikinasta tuli hieman kuiva ja kekseistä astetta peruskeksejä kovempia. Uunissa olisivat voineet olla hieman vähemmän aikaa, jotta olisivat jääneet keskeltä hieman pehmeiksi. Lämpiminä homma toimikin näin, mutta jäähtyessä keksit muuttuivat kauttaaltaan koviksi. Mutta niinhän keksien pitääkin! Olla kovia ;)

Karamellikeksit | paleokeittio.fi

Ai miksi Dan on mun suosikkikokki? No eihän kaveria tarvitse kuin katsoa; rento, fitness -orientoitunut australialainen surffitukka, joka ymmärtää terveellisen ruoan ja paleon päälle. Eikä tietysti sovi unohtaa tyypin Masterchef Australia taustaa! Iso plussa! Multa. Viidettä kautta Suomen telkkaan odotellessa… ;)

For example I myself use what I like to call a palaeolithic base of food. In other words I work around eating Paleo however I do not by any means follow it religiously, I am still trying to find the phrase to call this sometimes Paleo sometimes not lifestyle.. maybe ill just leave it at “life is a balance”. ~Dan ”The healthy cook” Churchill

Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö facebookissa
Osa valmistusaineista saatu CocoVilta.

1 kommentti

  1. Kokeilin tehdä näitä ja niistä tuli ihan lättyjä. Sitten kävin Danin sivuilla ja huomasin, että olit puolittanut jauhojen määrän mutta jättänyt kaikki muut ainemäärät ennalleen? Laskeskelinko oikein?

    • Moikka Tiia!

      Käytin tota Danin reseptiä vaan runkona ja soveltelin oman maun mukaan. Toivottavasti kirjasin kaiken oikein =D. Saattaa myös olla, että eri valmistajien mantelijauho ja kookoshiutaleet imevät eri tavoin nestettä. Taikinan pitäisi kuitenkin olla niin jämäkkää, että siitä saa helposti pyöriteltyä koossapysyviä palleroita. Tarvittaessa voinee lisätä varovasti esim. enemmän nestettä imevää kookosjauhoa sen jälkeen, kun seoksen on yhdistetty.

      Täytynee laittaa uusi satsi tulille ja tarkistaa resepti! Nämä ainakin olivat onnistuneita ja maistuivat jopa pullanpuputtajille =)

  2. Anu Pulkkinen says

    Ihania nää ohjeet, kun niin monet on gluteenittomia!! Kiitos tästä sivusta :D

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.