aasialainen, Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Kastikkeet, Keitot, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Kookoksinen mango-kanacurry kevääseen

Here we go again! Aasia on palannut emännän lautaselle, vaikka vasta jokunen viikko sitten uhkasin hylätä hetkeksi nämä hieman mausteisemmat maut ja keskittyä kevään raikkaisiin kokkauksiin.

Noh, elämä on yllätyksiä täynnä, eikä hyvää ajatusta kannata ohittaa. Onneksi en ohittanut, sillä tämä mangolla makeutettu, kookoksinen kanacurry on jotain aika makeeta!

Ja kyllähän tässä on ehditty jo nauttia keväisiä keittoja ja salaattilautasia viime viikkoina ihan riittämiin, kun työn alla on ollut reseptiikka Paleokeittiön Soppa&Salaatti -valmennukseen.

Joko olet käynyt lunastamassa oman pääsylippusi kevään kivoimpaan hyvän olon kokkausryhmään?! Vielä pääsee mukaan edulliseen Early Bird -hintaan.

Tämä juttu on just sulle, joka et jaksaisi aina miettiä, jotta mitä tänään syötäisiin. Olen miettinyt sulle 10 päivän ruokalistat melkein valmiiksi. Vaikka ryhmän ovet aukeavat jo 29.4., niin vasta vapun munkkien ja kuohujuomien jälkeen aloitellaan tositoimet. Oisko silloin ehkä pieni kasviskuuri enemmän kuin paikallaan? ;)

Mangolla täydennetty kanacurry lienee jonkinlainen Aasialaisen kookos-kanakeiton serkku. Mukana on vähän vähemmän nuudelia ja enemmän kasviksia.

Keväisen mangon lisäksi upotin curryyn Thaimaalaisesta kookos-KALAkeitosta tuttua paprikaa sekä sellaista markettien hyllyille tänä keväänä ilmestynyttä uutuutta kuin broccolinia eli varsiparsakaalia.

Aika mahtava keksintö tämä! Jotenkin helpompi kuin perusparsakaali. Ainakin purkaa.

Kukinnot ja pätkän vartta käytin curryyn. Jäljelle jääneet varret voi napostella sellaisenaan tai paistaa pikaisesti pannulla lisukkeeksi parsan tapaan.

Käytin tällä kertaa tuoretta mangoa, koska ovat nyt aika hyviä. Jos hieman helpommalla haluat päästä, niin pakastetut mangopalatkin käyvät. Muista vaan sulattaa ainakin osa, sillä mangoa tulee keittoon paitsi paloina, niin myös soseena antamaan liemeen vähän enemmän makua ja makeutta.

Iso kattilallinen soppaa meinasi nähdä lopun jo ensimmäisenä iltana, kun en kerta kaikkiaan vaan pystynyt lopettamaan syömistä, vaikka vatsa oli aivan tupaten täys! Aivan järkyttävän maistuva keitos, jota kannattaa ainakin kerran kokeilla. Veikkaan, että sen jälkeen kokeilet vielä toisen ja kolmannenkin kerran.

KOOKOKSINEN MANGO-KANACURRY

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Pahoittelen, että kuvat eivät tee täysin oikeutta annokselle. Pimeys oli jo laskeutunut, kun curry ehti valmiiksi, joten jouduin kuvissa tyytymään seuraavan päivän lämmitettyyn versioon, joka ei näytä ihan yhtä pirteältä kuin vastavalmistunut.

P.S. Olethan jo tilannut Paleokeittiön uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi? Jos et, niin käypä tilaamassa se täältä! Jees jees, yritän jällen aktivoitua uutiskirjeiden tiimoilta ;)

Makeeta currykevättä Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.