Ilmoitukset, Joulu, Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO, Valmennus
Jätä kommentti

Menneen joulun raakasuklaat

Palataanko vielä viimeisen kerran jouluun 2014? Tiedän, että monella alkaa varmasti olla tämän vuoden joulukiintiö jo täynnä, mutta josko suklaakiintiössä olisi vielä vähän tilaa ;)

Ennen suklaita muutama ilmoitusluontoinen asia. Ensinnäkin vuosi vetelee viimeisiä päiviä ja samoin tekevät Paleokaupan kampanjat. Eli jos haluat itsellesi Paleokeittokirjan tai Huromin mehupuristimen kamppishintaan, niin käypä jättämässä tilauksesi Paleokauppaan tänään tai viimeistään huomenna. Tämän jälkeen tuotteet poistuvat valikoimasta.

Toisekseen multa on tiedusteltu tulevista paleovalmennuksista. Tuleeko niitä ja koska niitä oikein tulee?! Vastaus on KYLLÄ, kyllä niitä tulee. Tammikuussa.

Kukaan ei varmaankaan ole voinut välttyä massiivisilta laihdutus- ja hyvinvointikampanjoilta, joita tursuaa tuutin täydeltä. Aikaiset linnut aloittivat matojen koukkuun pujottamisen jo ennen joulua. Minä en. Vaikka olisi ehkä pitänyt, koska nythän eletään erilaisten ravinto- ja liikuntavalmennusten kulta-aikaa. Koska uudenvuodenlupaukset ja uusi elämä! Haluan kuitenkin antaa itselleni ja muille pyhä- ja juhlarauhan. Uusi elämä saa odottaa vielä hetken. Kalenterissani lukee ”joululoma” loppiaistiistaille saakka. Näin lukee varmasti myös monen muun kalenterissa, joten eiköhän oteta lomasta, pyhistä ja juhlista hyvällä omallatunnolla kaikki irti. Jaksaa taas jatkaa juhannukseen =)

Eli monelle Paleokeittiön seuraajalle jo varmasti tuttu neljän viikon ruokavaliorutistus, TehoPaleo28™ tulee myös ensi vuonna! Tammikuussa ja mahdollisesti kokonaistyötilanteesta riippuen vielä toinen valmennus ennen kesää. Ja väliin saattaapi vielä lykätä useamman kuukauden kestävää PaleoLifestyle -valmennusta niille, jotka ovat tehokkaan puhdistuskuurin sijaan kiinnostuneet pitkäjänteisemmästä työstä elämäntapansa eteen. Kaikki aikanaan. Kun aika on. Ilmoittelen kyllä valmennuksista täällä blogissa ja facebook -sivuilla. Pysy siis edelleen Paleokeittiössä! Ja jos jotain valmennustoiveita tai -tarpeita on, niin vielä niitä ehtii hyvin esittää. Vaikka joulupukki taisikin jo taivaltaa takaisin Korvatunturille huuhtomaan kultaa ;)

Mutta nyt, give me some more chocolate!

Väsäsin siis jouluksi terveemmän raakasuklaalajitelman. Vaikka hain hieman jouluisempia makuja, niin kyllä nämä suklaat kelpaavat myös joulun jälkeen. Tein kolmea eri sorttia, yhtä tummaa ja kahta vaaleaa. Tummaan tuli paahdettuja mantelilastuja, vaaleisiin kuivattuja karpaloita sekä tuoreita granaattiomenan siemeniä tuoremustikka-raakasuklaan tapaan.

   

Kaikkia määriä en enää muista, mutta jotensakii näin nämä konvehdit syntyivät.

RAAKA MANTELISUKLAA

 1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy.
 2. Sekoita joukkoon kuiva-aineet.
 3. Lisää suklaaseokseen paahdetut mantelilastut.
 4. Kaada seos sopivaan vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.
 5. Leikkaa levy sopiviksi paloiksi. Säilytä tarvittaessa suljetussa astiassa jääkaapissa.

Ajatuksena oli tosiaan käyttää makeutukseen hunajaa, joka olisi tuonut kivan lisän manteleiden makuun, mutta toisin kävi. Koska käyttämäni raakahunaja ei vain suostunut sekoittumaan kaakaomassaan. Joten hunaja pois ja lucumaa tilalle harmituksen kera.

VAALEA RAAKAKARPALO- JA GRANAATTIOMENASUKLAA

 • 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 2 dl CocoVin kaakaovoita
 • ~1/2 dl CocoVin kookosöljyä
 • ~1/2 dl tocoa
 • maun mukaan CocoVin lucumajauhetta makeutukseen (ehkä 1/2 – 1 dl…)
 • hippunen himalajansuolaa
 • kuivattuja karpaloita ja tuoreita granaattiomenansiemeniä
 1. Surauta liotetut cashewpähkinät ja kookosöljy tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Öljyä kannattaa lisätä vähitellen ja käyttää tarpeen mukaan. Helpottaa pähkinöiden tahnaamista.
 2. Lisää joukkoon sulatettu kaakaovoi. Sekoita tasaiseksi.
 3. Sekoita tahnaan kuiva-aineet ja perusmassa on valmista.

Karpalosuklaat valmistin muotteihin. Pilkoin ensin kuivatut karpalot pienemmiksi veitsellä, laitoin muottien pohjalle ja kaadoin suklaamassan päälle. Ja jääkaappiin jäähtymään.

Granaattiomenasuklaan tein levyksi. Ripottelin granaattiomenansiemenet vuoratun astian pohjalle ja kaadoin varovasti suklaamassan päälle. Annoin jälleen jäähtyä hyvin jääkaapissa ja leikkasin levyn veitsellä sopiviksi suupaloiksi.

Kaunista loppuvuotta, Sinulle!

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä
Joulusuklaiden valmistuksessa mukana myös CocoVi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.