Tänään on hyvä herkkupirtelöpäivä!
Olen aiemmin pistänyt lasiin niin brownieta kuin omenapiirakkaakin, joten eiköhän jatketa muutaman vihreämmän vaihtoehdon jälkeen taas makeammalla linjalla ja pyöräytetä myös porkkanakakku pirtelöksi.

Inspiraationa toimi viime keväänä järjestetyn Spoonable healthy bowl -reseptikisan voittajan, Monan porkkanakakkukuppi. Pienellä viilauksella lusikoitavasta porkkanakakusta syntyi tämä pillin mentävä versio.
Ja kyllä, olen edelleen sitä mieltä, että pirtelö on parasta pillistä. Eikä mistä tahansa muoviputkilosta imettynä vaan aidosta lasipillistä. Siinä vaan on sitä jotain pirtelölle ominaista tunnelmaa.

Porkkanakakkupirtelöstä saa taas mukavasti terveempää tyydytystä satunnaiseen makeanhimoon ja samalla pysyy pikkunälkäkin loitolla vähän pidempään.
Mutta mun mielestä porkkanakakku nestemmäisessä muodossa ja vähän maltillisempina annoksina sopii kivasti myös jälkkäripöytään. Kun päälle kiepauttaa vielä vaniljalla maustettua ja taatelein tai vaahterasiirapilla makeutettua cashewkermaa, niin ollaan yksi askel lähempänä autenttista porkkanakakkukokemusta.
Maistuu ihan varmasti myös muksuille! Niillekin, jotka eivät innostu paljaan porkkanan pureskelusta.
Ja hei, jos mieli tekee ihan oikeaa, mutusteltavaa porkkanakakkua, niin sellaisenkin ohje löytyy gluteenittomana ja sokerittomana Paleokeittiöstä!

Etkö näe reseptiä? Tämä resepti on osa Paleokeittiön Parhaat -kokoelmaa.
Saat pääsyn yli 100 suosituimpaan reseptiin tilaamalla katseluoikeuden – vain 3,90 €/kk tai 29 €/vuosi.
Tilaa ja saat käyttöösi kaikki Paleokeittiön reseptit!
Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa – ei sitoutumista.
Huom! Sivustolla on edelleen myös ilmaisia reseptejä. Uusia reseptejä lisätään Paleokeittiön Parhaisiin säännöllisesti.
Oletko jo tilaaja etkä näe reseptiä? Kirjaudu sisään klikkaamalla ”Already a paid subscriber?” -linkkiä alla.
Subscribe to continue reading
Become a paid subscriber to get access to the rest of this post and other exclusive content.
