Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pääsiäinen, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Välimerellinen kvinoasalaatti sitruunakastikkeella

Tässä on nyt emännän panos tämän vuoden pääsiäispöytään! Testattu ja erittäin maukkaaksi todettu! Oli niin hyvää, että tuli oikein vedettyä pienoiset salaattiöverit :D En tiedä, innostuinko vaan raikkaasta mausta vai pääsikö unohtumaan, kuinka ruokaisan kvinoa salaatista tekee. Vähempikin olisi riittänyt, mutta kerrankos sitä nyt salaattiöverit ihminen vetäisee.

Tämä välimerellinen kvinoasalaatti sopii pääsiäiseen kuin suklaamuna rairuohoon. Mukana ovat niin pääsiäisen värit kuin mautkin. Raikkautta salaattiin tuovat sitruuna ja minttu, pääväreinä loistavat vihreä ja keltainen. Bingo! Eikä valmistaminenkaan vaikeaa ole; kvinoan kypsennys ja chop chop, veitsi vaan vinkumaan.

Jos muuten muut paleoystävälliset pääsiäisreseptit kiinnostavat, niin vilasepas, mitä kaikkea tämän linkin takaa löytyy ;)

Jos oikein pääsiäispöytää alkaa kattamaan ja tarkoitus on nauttia pääsiäisateria pidemmän kaavan kautta, niin itse pistäisin kvinoasalaatin hieman pienempänä annoksena alkuruoaksi. Sopii muuten mainiosti pääsiäisen jälkeen myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Ja mikä parasta, salaatin voi valmistaa jo päivää ennen, sillä maku vaan paranee vanhetessa.

Ja kun pääsiäisestä päästään ja kohti kesää mennään, niin välimerellinen salaatti taipuu mukavan kesäiseksi korvaamalla keltaiset kirsikkatomaatit punaisilla tai sekoittamalla eri värisiä tomaatteja salaatin sekaan.

VÄLIMERELLINEN KVINOASALAATTI SITRUUNAKASTIKKEELLA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Vielä sellainen vinkki, että jos pääsiäis- tai juhannuspöytään on istumassa isompi sakki eikä ruokailijoiden ruokarajoitteista ja muista mieltymyksistä ole tietoa, niin kannattaa laittaa esimerkiksi kuutioitu fetajuusto, oliivit ja saksanpähkinät tai siemensekoitus erillisiin tarjoiluastioihin. Salaatti toimii mainiosti ilman näitäkin ja siitä voi jokainen annostella lautaselle omien mieltymystensä mukaan. Näin salaatista saadaan helposti tarvittaessa myös maidoton, vege ja/tai pähkinätön versio.

Pirtsakkaa pääsiäisen odotusta ja raikkaita salaattihetkiä Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.