Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pääsiäinen, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Välimerellinen kvinoasalaatti sitruunakastikkeella

Tässä on nyt emännän panos tämän vuoden pääsiäispöytään! Testattu ja erittäin maukkaaksi todettu! Oli niin hyvää, että tuli oikein vedettyä pienoiset salaattiöverit :D En tiedä, innostuinko vaan raikkaasta mausta vai pääsikö unohtumaan, kuinka ruokaisan kvinoa salaatista tekee. Vähempikin olisi riittänyt, mutta kerrankos sitä nyt salaattiöverit ihminen vetäisee.

Tämä välimerellinen kvinoasalaatti sopii pääsiäiseen kuin suklaamuna rairuohoon. Mukana ovat niin pääsiäisen värit kuin mautkin. Raikkautta salaattiin tuovat sitruuna ja minttu, pääväreinä loistavat vihreä ja keltainen. Bingo! Eikä valmistaminenkaan vaikeaa ole; kvinoan kypsennys ja chop chop, veitsi vaan vinkumaan.

Jos muuten muut paleoystävälliset pääsiäisreseptit kiinnostavat, niin vilasepas, mitä kaikkea tämän linkin takaa löytyy ;)

Jos oikein pääsiäispöytää alkaa kattamaan ja tarkoitus on nauttia pääsiäisateria pidemmän kaavan kautta, niin itse pistäisin kvinoasalaatin hieman pienempänä annoksena alkuruoaksi. Sopii muuten mainiosti pääsiäisen jälkeen myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Ja mikä parasta, salaatin voi valmistaa jo päivää ennen, sillä maku vaan paranee vanhetessa.

Ja kun pääsiäisestä päästään ja kohti kesää mennään, niin välimerellinen salaatti taipuu mukavan kesäiseksi korvaamalla keltaiset kirsikkatomaatit punaisilla tai sekoittamalla eri värisiä tomaatteja salaatin sekaan.

VÄLIMERELLINEN KVINOASALAATTI SITRUUNAKASTIKKEELLA

3-4 lounassalaattiannosta

Kvinoasalaatti

 • 2  dl kypsentämätöntä kvinoaa + 4 dl vettä + suolaa
 • 1 keskikokoinen kurkku
 • 1 rasia (250 g) keltaisia kirsikkatomaatteja
 • ~15-20 luomuoliivia (kalamata)
 • kevätsipulia (tai ruohosipulia)
 • tuoretta minttua
 • ~100 g fetajuustoa
 • (murskattuja saksanpähkinöitä tai salattisiemensekoitusta)

Sitruunainen salaatinkastike

 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • puolikkaan luomusitruunan mehu ja hieman kuorta raastettuna
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 1/2 tl Dijon -sinappia
 • suolaa ja rouhittua mustapippuria
 1. Huuhtele kvinoa. Lisää suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen kannen alla ~15 minuuttia tai kunnes siemenet ovat pehmeitä. Vältä sekoittamista kypsennyksen aikana, jotta siemenet eivät ”puuroudu”. Valuta tarvittaessa ylimääräinen vesi pois ja jätä kvinoa jäähtymään siksi aikaa kun valmistat sitruunakastikkeen.
 2. Sekoita sitruunakastike varovasti kvinoan joukkoon esim. haarukalla, jotta kvinoa ei rikkoonnu ja jätä maustumaan siksi aikaa kun valmistelet muut raaka-aineet.
 3. Silppua kevätsipulinvarsi(a) ja mintunlehdet. Lisää kvinoan joukkoon ja sekoita taas varovasti.
 4. Pilko kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Kuutioi feta. Kääntele kvinoan sekaan. Muista myös oliivit! Anna valmiin salaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
 5. Koristele salaattikulho tai valmiit annokset murustetulla fetalla, murskatuilla saksanpähkinöillä (joita ei emännän kaapista löytynytkään, vaikka piti) tai salaattisiemensekoituksella ja mintunlehdillä. Säilytä tarvittaessa suljetussa astiassa jääkaapissa.

Vielä sellainen vinkki, että jos pääsiäis- tai juhannuspöytään on istumassa isompi sakki eikä ruokailijoiden ruokarajoitteista ja muista mieltymyksistä ole tietoa, niin kannattaa laittaa esimerkiksi kuutioitu fetajuusto, oliivit ja saksanpähkinät tai siemensekoitus erillisiin tarjoiluastioihin. Salaatti toimii mainiosti ilman näitäkin ja siitä voi jokainen annostella lautaselle omien mieltymystensä mukaan. Näin salaatista saadaan helposti tarvittaessa myös maidoton, vege ja/tai pähkinätön versio.

Pirtsakkaa pääsiäisen odotusta ja raikkaita salaattihetkiä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.