Ravintolat
Comments 2

Amerikkalainen joulupöytä by Klaus K

Ennen virallisia joulupyhiä kävimme ystäväni kanssa nauttimassa amerikkalaisen joulupöydän antimista Klaus K:n Ilmattaren American Christmas Grillissä. Klaus K:n jouluravintolaan piti suunnata jo viime vuonna, mutta jostain syystä keikka jäi silloin tekemättä. Nyt sitä ei vaan voinut jättää välistä kun huomasin jälkiruokamenussa koreilevan World famous Death by Chocolate -kakun!

Pahoittelen osin huonoa kuvanlaatua. Olimme eläneet koko päivän käytännössä kahvilla, joten kuuden aikaan illalla mielessä oli jokin muu kuin valokuvaus ;). Huomautettakoon vielä, että tällä illalla tai sen antimilla ei ollut mitään tekemistä paleon kanssa. Ei ollut tarkoituskaan. Tarkoituksena oli nauttia kaikesta tarjolla olleesta niin paljon kuin napa vetää! Sen teimme! Harvemmin sitä on tullut ruokapöydässä miltei neljää tuntia pupellettua, hah hah!

Aperitiiviksi valikoitui menunkin suosittelema ja amerikkalaisten joulun aikaan suosima munatoti. Itse tyydyin vain maistamaan yhteisestä drinksusta kulauksen. Ihan hyvää, mutta alko ei vaan ole niin mun juttu. Punaviini on ;)

Alkuruokapöydässä oli herkkua monenmoista, joista melkein kaikkea taisi tulla jopa maisteltua. Parasta oli ehdottomasti kuhaceviche. Myös ankanmaksapatee mausteisella punasipulihillokkeella oli melkoista namia. Sen sijaan perunasalaatin olisi voinut jättää syömättäkin. Samoin pari leipäpalaa, jotka vaan turhaa täyttivät vatsaa.

Alkuruokalautasia tarvitsin kaksin kappalein ja niiltä löytyi…

 • Saunapalvikinkkua Benjamin maatilalta ja kasvispikkelssiä
 • Italialaista kinkkua ja munakoisokaviaaria
 • Vasikkapastramia ja tattimajoneesia (<– hyvää!)
 • Ankanmaksa “pateeta” ja mausteista punasipulihilloa
 • Kuha Ceviche a la Klaus K
 • Grillattuja tiikerirapuja, endiivisalaattia ja omenaa
 • Waldorf Salad – Amerikkalainen klassikkosalaatti omenasta, selleristä, majoneesista ja pähkinästä
 • Cosmopolitan Cobb Salad – Hollywoodin klassikkosalaatti jossa mm. kanaa avocadoa, pekonia, sinihomejuustoa jne.
 • Perunasalaattia metsäsienien ja tryffeliöljyn kera

Skippasin kokonaan vain bourbonilla maustetun graavilohen hunajaisella Dijon -sinapilla. Viiniksi valitsimme luonnollisesti ”äijämäisen” zinfandelin, joka on mun mielestä ehdottomasti punaviinien ykkönen! =)

Alkuruokien jälkeen vatsa oli kummasti täyttynyt. Ei ehkä paras idea istua sudennälkäisenä buffet -pöytään…

Pääruokien lisukkeet tarjoiltiin kivasti pöytiin. Lisukelautaselta maistui juustokuminalla maustettu bataatti ja erityisesti kalkkunantäytteenä käytetty leipä ja ciplolata -makkara -seos. Ruusukaaleista en ole pitänyt koskaan ja grillatut vihannekset ovat perussettiä.

Myös pääruoka tarjoiltiin pöytiin. Itse valitsin aivan loistavasti valmistetun appelsiinilla ja chilillä maustettua härän ulkofileen. Mukana piti olla espresso -maustevoita, mutta se jäi multa kyllä huomaamatta. Kaverin eteen kannettiin melkoinen annos mausteseoksella “hierottuja” grillikylkiä vaahterasiirappi-BBQ kastikkeella. Ymmärtääkseni oli loistovalinta tämäkin =)

Tässä vaiheessa vatsa oikeasti natisi jo liitoksistaan. Emme antaneet sen häiritä vaan yritimme hieman hidastaa tahtia. Huono strategia! Sillä vatsa vaan muuttui täydemmäksi, vaikka muruakaan sinne ei hetkeen tiputettu. Urheasti vaan juustolautasen kimppuun!

Juustolautasen sai itse koota buffetista. Kaikkea tarjolla olevaa oli jälleen pakko maistaa! Valko- ja sinihomejuuston ohella tarjolla oli ihanaa pecorinoa, josta tuli heti ensimaistamalta mun suosikki. Lisää olisin ottanut, jos olisin kyennyt. Kyytipoikana aika laimea esitys paholaisenhillosta.

Sitten vihdoin jälkkäripöydän kimppuun, jonka kävimme ensimmäisenä tarkistamassa heti ravintolaan saavuttuamme. Valitettavasti jouduin jo silloin pettymään pahemman kerran, kun tajusin, että Klaus K:n käsitys Death by Chocolatesta oli täysin eri kuin omani! Mä niiiiiiin odotin sitä 7-kerroksista suklaakakkua! Tilalle sain tavallista, joskin hyvin täyteläistä ja suklaista mutakakkua. Joka oli kyllä hyvää ja kerrankin riittävän suklaista, mutta ei vaan sama asia kuin Death by Chocolate. Noh, se oli kuitenkin suosikkini koreasta ja monipuolisesta jälkkärivalikoimasta.

Hehee, näky jälkkärilautasella ei ollut kovin houkutteleva. Olisihan sitä voinut tietysti yhden kakkupalan kerrallaankin lautaselle mättää sen seitsemän sortin sijaan. Ajatus ei toiminut ja vauhtisokeus iski jälkkäripöydän edustaa vaeltaessa. Ihan kaikkea en sentään maistanut! Mutta melkeinpä kyllä. Ja onnistuin kuin onnistuinkin syömään lautaseni kutakuinkin puhtaaksi, hah hah! Siitäkin huolimatta, että olotila ei todellakaan ollut mikään mukava vatsan pingottaessa ylitäyteen tungettuna. Onneksi olin osannut varautua joustavan vyötärön omaavilla housuilla ;D

Kakkulautaselle tuli ladottua…

 • The “Not Quite Traditional” Fruit Cake  eli hedelmäkakkua
 • World Famous “Death by Chocolate” Cake  eli suklaistakin suklaisempaa suklaakakkua (= mutakakkua mun tietämyksen mukaan)
 • Manhattan Style NY Cheesecake eli juustokakkua
 • Sitruuna-marenkipiirakkaa
 • Schwarzwaldin kakkua
 • Valkosuklaamoussea ja kirsikkahilloketta
 • Macaron -leivos

Hyvää Joulua vaan! Koko rahan edestä ;D

Kaiken kaikkiaan nappi-ilta! Vaikka tuli syötyä HIEMAN liikaa ja se aito, oikea Death by Chocolate jäi edelleen haaveeksi. Paikka oli kiva; diggaan Klaus K:n tyylistä ja tunnelmasta muutenkin, ja tarjoilu pelasi paremmin kuin hyvin; osaavaa ja huomaavaista henkilökuntaa. Suosittelen! Hyvä valinta varmasti muulloinkin kuin joulunaikaan =)

2 Comments

 1. Hei,
  kiitos kivasta postauksesta! Näillä näkymin vuoden 2012 jouluravintolamme jatkaa American Christmas Grill- teemalla. Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista. Toki myös huomioimme parannusehdotukset, kuten mainitsemasi Death by Chocolate-kakun. Josko ensi vuonna se onkin 7-kerroksinen?
  Tero Thynell
  Marketing & Sales Manager
  Klaus K Hotel

  • Kiitos Sinulle, Tero, kommentoinnista ja Klaus K:lle kivasta ja maukkaasta illasta! Death by Chocolaten mutakakkuversio harmitti enemmän ennen kuin jälkeen aterioinnin. Ja onpa syytä tulla tarkistamaan kakkutilanne ensi vuonnakin ;). Todennäköisesti piipahdan paikalla jo ennen sitä; vaikkapa brunssin merkeissä :)

   Ystäväni kanssa keskustelimmekin jo paikan päällä ensi vuoden jouluillallisesta. Vaikka American Christmas Grill onkin aivan loistava konsepti, niin mielestämme olisi hienoa kokeilla myös muiden maiden joulupöytiä. Italialainen siinä ainakin nousi puheeksi… Ystäväni jopa harkitsi italialaisten joulureseptien pyytämistä italialaisissa naimisissa olevalta tuttavaltaan ;). Pistäkäähän tällainenkin vaihtoehto korvan taakse; Klaus K:n jouluinen maailmanympärysmatka ;D

   Vielä kerran kiitos koko Klaus K:n väelle onnistuneesta illasta ja menestystä vuodelle 2012!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.