Ravintolat
Jätä kommentti

Pyhäinpäivän iltana..

…istuimme seuralaiseni kanssa epäviralliselle bisnesillalliselle Bistro Omatiin. Näin vaihteeksi. Juu tiedän, että useamman, tavalla tai toisella epäonnistuneen ruokailun jälkeen, en luvannut hetkeen ravintolan istuimia kuluttaa. Mutta kun kutsu kävi, niin otin sen vastaan.

Jutusteltavaa oli sen verran, että en niin ehtinyt ruokaan tai kuvaamiseen keskittyä. Pahoittelen törkeän huonoja kuvia. Valokaan ei ollut puolellamme, vaikka vaadin pöydän vaihtoa paremman valon toivossa.

Tällä kertaa kuitenkin sain sitä mitä tilasin. Ja hieman enemmän, kun annokseeni ilmestyi täysin odottamatta muutama nokare perunasosetta. Karamellisoitua punakaalia oli kovin vähän, joten ehkäpä muusinokareet paikkasivat puutetta. Lihaa en uskaltanut valita aikaisempien ikävien kokemusten valossa, joten päädyin vasikanlihamakkaraan kera karamellisoidun punakaalin ja punaviinikastikkeen. Kastikkeen sain toivomuksesta erilliseen tarjoiluastiaan. Vasikanlihamakkara maistui kyllä. Samoin edelleen jumalainen mallasleipä. Ja mikäs sen mukavampaa kuin huuhdella makkara alas uusiseelantilaisella Pinot Noirilla.

Seuralaiseni valinta oli Porc Burger eli punaviinikastikkeeseen muhennettua luomupossunkylkeä kera salaatin ja lohkoperunoiden. Listalla taisi lukea tomaattisalaatti, mutta kuvista en tomaattia löytänyt. Ymmärtääkseni burgeri oli kuitenkin ihan hyvää. Ilman tomaattiakin. Ja onhan sitä tomaattia kilokaupalla ketsupissa ;). Ketsuppi tosin piti pyytää erikseen.


Skippasimme alkuruoat ja päätimme niiden sijaan panostaa jälkiruokiin. Ne kun jäivät viimeksi itseltäni syömättä. Suklaata on edelleen vaikea ohittaa, jos se vaan listassa mainitaan. Valitsin siis manjarisuklaamoussea marenkikeksillä ja kirsikkaliemellä. Marenkia en muista maistelleeni, mutta jos oikein pinnistää, niin meneehän se murustettu piparkakkukin marengista. Mukana oli myös vadelmaa ja valkoista. Valkoista en osaa tämän enempää valottaa. Kirsikkaliemi ei oikein iskenyt, eikä piparkakkukaan, mutta muuten mousse maistui kyllä. Käsittääkseni myös seuralaisen valinta vaniljainen creme brülee mandariinisorbetilla kelpasi. Ainakin kuppi tyhjeni. Nopeammin kuin oma lautaseni.

Ai mitä on manjarisuklaa? Don`t ask. Ei hajuakaan. Pikaisen googlauksen tuloksena löysin viitteitä madagaskarilaisiin kaakaopapuihin ja 64% suklaaseen. Jotain sellaista kai sitten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.