Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehuviikko – Minty mojito

Ei vielä viimeistä, mutta viidettä mehuviikon reseptiä viedään! Kyseessä onkin mun yksi tähänastisten kokeilujen suosikki juice, jota innoittamassa on ollut kuubalainen, rommipohjainen drinksu. Mo-hi-toooo! Lienee tuttu useimmille. Alkoholipitoinen mojito tosin ei ole mun suosikki. Olen tainut peräti yhden sellaisen jollain ulkomaanreissulla kumota. Otin, koska muutkin ottivat. Ei tehnyt vaikutusta. Ehkä se oli huonosti sekoitettu ;)

Mutta tämä alkoholiton mojitodrinksu kelpaa ja maistuu oikein hyvin! Pääraaka-aineiksi nostaisin mintun ja limen. Limetin terveysvaikutukset vastaavat sitruuna, joten halutessa ne voi kerrata edellisestä shottipostauksestaMinttu puolestaan tukee monen muun yrtin tavoin ruoansulatusta ollen myös anti-imflammataarinen eli tulehdusta vähentävä. Myöskin syöpäkortti täytyy jälleen vetää esiin.

Kurkusta ei ole vielä ollut juttua, joten josko muutama sananen sen terveyttä edistävistä ominaisuuksista vielä. Kurkku sisältää kaliumia ja fytosteroleita, joilla on osoitettu olevan kolesterolia alentavia vaikutuksia. Ne benecolit ja muut, you know…. Tosin ne vaikutukset eivät mielestäni ole juurikaan tärkeitä, kuten koko tämä hullu, mutta syvään istutettu kolesterolipelko ei ylipäätään. Ehkä vähän yllättäen kurkkukin sisältää hyödyllisiä antioksidantteja, flavonoideja ja lingnaaneja. Kurkullakin on tulehduksia vähentäviä ominaisuuksia ja se ehkäisee syöpää. Eat your veggies and minimize your risk of cancer! Tämä asia lienee jo käynyt selväksi. Kurkku on myös korkeasti alkalisoiva.

MINTY MOJITO

  • 1 omena (Granny Smith paras!)
  • 1 lime kuorittuna
  • 10-15 cm:n pätkä kurkkua
  • 3-4 mintun oksaa
  • hieman himalajansuolaa
  • (1-2 sellerin vartta)

Pese, pilko ja pistä puristimeen. Nauti! Varsisellerin voi hyvin jättää pois. Itse asiassa mehu maistuu paremmalle ilman sitä, mutta koska sitä nyt sattui olemaan, niin mukaan vaan! Selleri sopii hyvin joukkoon, eikä tuhoa ajatusta mojitosta.

Ehkä pikkusananen vielä omenoista. Omenoiden, kuten tietysti kaikkien muidenkin raaka-aineiden kohdalla kannattaa suosia luomua. Luomuomenoille riittää pesu, mutta muut ja etenkin Granny smithit kannaattaa kuoria. Omenoista kannattaa myös ehdottomasti poistaa siemenkodat, sillä omenan siemenet sisältävät myrkyllisiä syanidiyhdisteitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.