Gluteeniton, Reseptit, SEMIPALEO, Suolaiset herkut, Talvireseptit
Jätä kommentti

Paleoystävän talvipizza

Perjantai on perinteisesti pizzapäivä. Mutta kyllä maanantaikin voi olla! Itse asiassa maanantaipizza piristää päivää kummasti ja antaa siinä samalla kivasti potkua uuteen viikkoon. Etenkin, kun tästä pizzasta riittää vielä keskelle viikkoakin =)

Pizzaa ei ole Paleokeittiössä leivottu hetkeen. Melkein vuoteen, jos tarkkoja ollaan. Ja tänään muistin jälleen miksi. Siksi, että pizzan vääntäminen on työlästä. Kun kaiken työstää miltei alkutekijöistä valmiiksi paleopizzaksi, niin se ON työlästä. Voisiko joku ystävällinen taho alkaa valmistamaan kukkakaalipohjia pizzoihin? Pääsisi huomattavasti helpommalla. Tosin tänään homman tavallista työläämmäksi teki myös täytteiden esikäsittely. Mutta oh boy, se oli niin vaivan arvoista!

Yllä talvinen pizza ennen uunia, alla juustoraasteen, uunin ja muiden härpäkkäiden jälkeen.

Pohjan resepti on vanha tuttu, joten en ala sitä tähän uudelleen rustaamaan. Se kun löytyy vain yhden klikkauksen takaa, täältä. Mutta täytteistä aion kirjoittaa muutaman sanasen. Koska siitä se idea koko pizzan paistoon lähti, villisialla taitetusta hirvimakkarasta, jota viikonloppuna sain äipältä pätkän ja toisenkin. Se toinen taisi olla kuitenkin puhdasta villisikaa. Itse kaadettua. Tai siis perhetuttumme kaatamaa. Niin kuin se hirvikin. Ja siinä ne nyt ovat, sulassa sovussa keskenään pizzan päällä. Tähtinä loistaen. Kyllä, se riistamakkara oli juurikin tämän pizzan juju. Olisi pitänyt vaan ymmärtää enemmän laittaa.

Toinen kantava ajatus oli talvi. Halusin jollain tapaa talvista pizzaa. Mielestäni siinä kohtuu hyvin onnistuinkin. Paitsi raaka-ainevalintojen suhteen, niin myös niiden käsittelyssä. Olisihan se nyt ollut aivan liian helppoa vain pilkkoa ja siivuttaa, kun voi paistaa ja kuullottaakin.

TALVISEN PIZZAN TÄYTTEET PALEOYSTÄVÄLLISEEN TAPAAN

 • luomutomaattipyrettä (koska maku)
 • luomuketsuppia (koska happo)
 • Herefordin savupaprikalla, cayennepippurilla (koska tuli), mustapippurirouheella ja suolalla maustettua, paistettua jauhelihaa
 • kookosöljyssä kuullotettua ja hunajalla karamellisoitua punasipulia (koska makeus)
 • kuullotettua fenkolia
 • pikaisesti paistettua paprikaa (koska nälkä ;))
 • tuoreita, oransseja miniluumutomaatteja puolitettuna
 • hirvi-villisikamakkaraa siivutettuna (koska tähti!)
 • vuohenjuustosiivuja
 • gouda -juustoraastetta
 • päälle tuoretta salviaa ja granaattiomenan siemeniä

Työläämmäksi talvisen pizzan tekivät neljä eri paistovaihetta. Ensin punasipulien kuullotus ja makeutus hunajalla. Seuraavaksi siivutettu fenkoli omassa erässä ja punainen paprika omassaan. Viimeiseksi vielä jauhelihan paistaminen ja maustaminen ennen täytteiden kasaamista esipaistetun pizzapohjan päälle. Loppu olikin leikkiä vaan, kun odottelin kymmenisen minuuttia täytteiden lämpiämistä ja juuston sulamista. Hieman kauemminkin olisi voinut odotella, jotta juusto olisi saanut vähän väriä. Jos ei nälkä ;)

Ja jälkkäriksi vielä täyteläistä ja kosteaa supersuklaakakkua kera kärsimyshedelmän sisuksen. Mutta se onkin jo toinen tarina, johon palaan vielä. Facessa voinee ennen blogautusta käydä kuolaamassa kuvia ;)

Ja hei, Paleokauppakin on nyt virallisesti auki! Käy tutustumassa! Ovi kauppaan käy suoraan tästä ja kaupan faceen voipi klikkailla samaa kyytiä tästä. Kauppatavaran määrä ei vielä päätä huimaa ja facekin aktivoituu tässä hiljalleen, kun emäntä kerkiää taas roikkumaan sillä suunnalla enemmän. Mutta laatu korvaa määrän! Näin olen kuullut sanottavan ;). Ja arvontaakin pukkaa! Ihan kohta. Siellä Paleokaupan feisbuukissa.

Talvisia pizzan paistopäiviä, Sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.