Ravintolat, Tapahtumat, Vinkit, wine & dine
Jätä kommentti

Ruokajuhlat uudistuneella M/S Gabriellalla – Ravintolamaailma ja Viking Buffet

Vappu alkaa olla taas vuodeksi taputeltu! Emäntä juhli vaput, synttärit ja monet muutkin kevään juhlat jo etukäteen viime viikonloppuna Viikkarilla ja Ruotsin maalla suunnatessamme pienelle, tai oikeastaan vähän isommalle blogiretkelle Tukholman Lakritsifestareille.

Nyt on jo vaihdettu paleovapaat takaisin Soppa&Salaatti -linjalleJos sustakin tuntuu näin vapun jälkimainingeissa, että pieni ruokatsemppaus olisi paikallaan, niin mukaan ehtii vielä tänään tai viimeistään huomenna maanantaina. Welcome!

Sit reissuun, osa yksi! Yritys pitää postaus lyhyenä tyssäsi heti alkuunsa runsaaseen kuvamateriaaliin. Koska kuvat, kun sanat ei riitä. Eikä tässä tapauksessa kyllä riitä kuvatkaan. Oli sen verran antoisa ja monipuolinen, paikoitellen jopa hulvaton reissu, että sitä ei pysty interwebin välityksellä kuvailemaan. Se täytyy kokea! Joten ei muuta kuin kamat kassiin ja nokka kohti uudistunutta Viking Gabriellaa! Lakumessut meni jo, mutta palaan niihin vielä toisessa postauksessa.

Keskityin merellä ensisijaisesti runsaaseen ruoka- ja juomapuoleen, joka olikin kokenut melkoisen uudistumisen sitten viimeisimmän vierailun punaisilla laivoilla. Hiukan oli omituinen tunne astua paattiin, joka tuntui nuoruusvuosilta samalla niin kovin tutulta, mutta kuitenkin erilaiselta. Tulimme kuitenkin tutuiksi hyvinkin pian ja löysimme yhteisen sävelen alta aikayksikön.

Ennen ruokajuhlia muutama sana Gabriellan muuttumisleikistä niillekin, jotka ovat siellä hiljattain vierailleet. Suurin muutos on tarpahtunut laivan ravintolamaailmassa, jossa voikin nauttia maistuvasta ruoasta nyt peräti kahdeksassa erityyppisessä ravintolassa. Ihan varmasti löytyy jokaiselle jotakin!

Uudistuksen oli kokenut myös upea yökerho sekä yökerhon yläkerrassa sijaitseva Upstairs Pub, jossa voi alkuillasta nauttia pubimaisesta tunnelmasta ja yömyöhään pistää vähän enemmänkin jalalla koreasti. Been there, done that! Ja täytyy vielä mainita, että laivan bändit ja muut viihdeartistit olivat kovasti emännän mieleen. Mukavasti tuli korkoja tanssilattioilla kulutettua! Niin, että ei pelkkää ruokajuhlaa vaan tehokasta välijumppaa myös ;)

Myös muksut ja teinit ovat saaneet rempassa huomiota osakseen. Tax freessa voi tehdä ostoksia entistä avarimmissa ja valoisammissa tiloissa. Shoppailunälkää voi tyydyttää myös laivan pop-up shopissa, jossa tällä hetkellä majaa pitää Calvin Klein.

Satakunta hyttiä on myös pistetty uuteen kuosiin, joista osa on upgreidattu ns. comfort -luokan hyteiksi, joissa huomio kiinnittyy etenkin muhkeisiin patjoihin ja peittoihin. Mukana myös parisänky ja televisio! Hiustenkuivaajaa emme valitettavasti hytistä löytäneet ja siitähän syntyikin pieni kriisi nimeltä Very Bad Hair Day.

Ihan hirviästi ei emäntä ehtinyt hyttiolosuhteista nauttimaan, koska menoa, meininkiä ja hyvää seuraa riitti molempina öinä päivinä aina aamutunneilla saakka. Olimme myös saaneet hyttiarvonnassa ikkunattoman hytin, joka jonkin verran pisti ahdistamaan, vaikka tilat perushyttiä huomattavasti avarammat olivatkin. Kyllä minä kuulkaas ihan mielelläni pistän päivänvalosta ja kuunkajosta muutaman roposen enemmän likoon.

Ravintolakäytävällä huomioini kiinnittyi ehkä eniten skandinaaviseen No Name -ravintolaan, joka tarjoilee trendikkäästi 7 tai 9 ruokalajin maistelumenuita laadukkaista raaka-aineista. Avokeittiöt mahdollistavat myös ruoanvalmistuksen seuraamisen sivusta. Lautasella vastavalmistunut annos haudutettua purjoa.

Ravintolakäytävältä löytyvät myös meren antimia tarjoileva Bistrotek sekä grilliravintola Grill, josta saa komian näköistä hampparia vielä yömyöhään. Samoilta hoodeilta löytyy myös uusi viinibaari, Wine Bar, jossa voi tutustua viinimaailmaan vähän laajemminkin maisteluannosten muodossa.

Kerrosta alempana sijaitsee aika perinteinen laivakahvila Coffee & Joy, jossa voi käydä mutustamassa hieman huikopalaa, mm. laivojen kuuluisan katkarapuvoikkarin ja kuvan ylellisesti täytettyjen croissanttien muodossa.

Meidän laivamatkamme alkoi olohuonemaisesta Living Roomista, joka oli viimeistelyä vailla valmis rentoon oleskeluun ja drinkkien nauttimiseen. Saimme tervetuliascocktailin lisäksi pieniä näytteitä No Name -ravintolan listalta. Maistoin ekaa kertaa ikinä ankansydäntä. Ihan mielenkiintoinen kokemus. Lisäksi tarjolla oli tähän päivään päivitettyä Waldorfin salaattia ja kasvisruokailijoille punajuurta eri tavoin.

Mitä paleo- ja muita erikoisruokavalioita noudattaviin tulee, niin Gabriellalla ei todellakaan tarvitse kuolla nälkään, vaikka pipo olisi vähän tiukemmallakin. Vaihtoehtoja riittää!

Viking Linen sivuilla on myös melko kätevät ruokalistat allergeenitoiminnolla, jolla voi helposti jo etukäteen tsekkailla ja suunnitella syömisiä parhaiten omaan tilanteeseen tai vakaumukseen sopivaksi. Ja tietysti kysymällä selviää aina! Meidänkin porukassa oli hyvinkin allergista sakkia, jotka saivat hyvin syödäkseen. Melkein pääsi annoskateus iskemään!

Kuplissa ei luonnollisestikaan säästelty! Viiniä tuli nautittua niin aterioilla kuin jokunen lasillinen aterioiden välissäkin. Kannattaa maistaa vaikkapa tätä vuoden 2016 samppanjaksi valittua Charles Heidsieck Réserve Brut -skumppaa, joka sattuu myös olemaan laivan samppanja. Maistui emännällekin!

Paluumatkan alkaessa kokoonnuimme jälleen Living Roomiin maistelemaan merellisen Bistrotekin antimia. Lautaselle oli laitettu tursasta ja kuppiin merisiilen mätiä. Vähän yllättäen tykkäsin tursaasta kyllä, mutta merisiilen mäti vaatinee vielä hieman totuttelua. Mutta tarjolla on siis näinkin eksoottisia raaka-aineita!

No sitten se Viking Buffet eli kotoisammin seisova pöytä, joka on varmasti edelleen monen laivamatkaajan matkan kohokohta. Itse olen suosinut viimeisimmillä laivamatkoilla à la cartea, mutta buffa oli kyllä ruokansa puolesta positiivinen yllätys. Paljon on muuttunut ja muutos on mun mielestä ehdottomasti positiivinen!

Tarjolla oli ennemminkin paljon erilaisia, pieniä suupaloja kuin lasagnelaareja ja katkarapukulhoja. Buffetissahan parasta on se, että pääsee maistamaan vähän kaikkea. Kun ruokalajit on valmiiksi annosteltu, niin vähempikin riittää; ei tule mätettyä lautasta yli laitojen, ja ainakin itse onnistuin välttämään ähkyn syömisiä sen enempää miettimättä.

Uskon, että tällaisella tarjoilumallilla on myös positiivinen vaikutus laivan ruokahävikkiin, vaikka kokeillehan pieni pipertäminen teettää vähän enemmän töitä. Toinen huomioni kiinnittänyt seikka oli ruokalajien kaunis ja jollain tapaa jopa herkkä esillepano.

Yläkuvassa BBQ-kanavartaita, metsästäjänpateeta, sushia, espanjalaisia leikkeleitä sekä graavattua karitsanfileetä.

No mitä mä sitten buffassa söin?! Paleopipon olin jättänyt kotiin, joten söin kaikkea mitä mieli teki. Oli ehkä itsellenikin hienoinen yllätys, kuinka siististi sitä loppujen lopuksi tuli syötyä. Panostin kasviksiin sekä kylmiin ruokiin. Tältä lautaselta erityismaininta yrttimarinoiduille parsa- ja kukkakaalille sekä punaiselle kvinoasalaatille!

Lisää kylmää lihan muodossa. Lautasella katajanmarjoilla graavattua karitsanfileetä, nyhtöhirveä ruisnapilla, kermaista perunasalaattia sekä aivan ylihyvää hummustäytteistä minipaprikaa. Tykkäsin!

Lämpimien ruokien osastolta löytyi mm. Baby-Ribsejä BBQ-kastikkeessa, sesongin paahdettuja kasviksia, chorizoa perulaisittain sekä lämminsavulohta. Ylhäällä oikealla jo aiemmin mainitsemani kvinoasalaatti.

Lämpimistä ruoista emännän lautaselle päätyi lämminsavulohi, chorizo, kauden kasvikset sekä viipale paahtopaistia punaviinikastikkeella.

Ennen makeita jälkkäreitä söin vielä jokusen pienen maistelupalan juustopöydästä ja vähän viikunamarmeladia.

Myös jälkiruokapöytä notkui pieniä annospaloja isojen, itse leikattavien kakkujen sijaan. Sopi mulle taas oikein mainiosti. Kuvassa melonirahkaa kermavaahdolla ja mintulla, sitruunapavlovaa, vaniljatäytteisiä mini-eclair -leivoksia,  vadelma-lakritsipannacottaa, limettijuustokakkua sekä porkkanakakkua. Maistiin meni neljä viimeksi mainittua enkä edes hakenut lisää.

Ruokajuomaksi nautin lasilliset valko- ja punaviiniä. Viineistä löytyykin oikeastaan ainut kritiikin paikka Viking Buffetissa. Ymmärrän, että bulkkiviini ei yllä listaviinien tasolle ja monien kohdalla määrä korvaa laadun, mutta onhan se vähän ikävää pilata hyvää ruokaa huonolla viinillä. Kävimme pöydässämme keskustelua myös lasien vaikutuksesta viininautintoon ja olimme yhtä mieltä siitä, että ohuempi parempi. Mutta mutta… edelleen ymmärrän olosuhteet, joissa paksummat lasit kestänevät kolhuja ohuita paremmin.

Kaiken kaikkiaan ruoka oli buffassa paitsi monipuolista, niin myös tosi hyvää. Tai sitten osasin vaan valita oikein ;). Mutta jos mun pitäisi valita buffetin ja à la carten väliltä, niin kyllä mä mieluummin keskittyisin ruoasta nauttimisen à la cartessa kuin säntäilen lautasten välillä ympäri ravintolasalia viinilasit kädessä.

Ruokajuhlat jatkuvat! Seuraavassa osassa Food Garden -erikoisaamiainen kuohujuomalla sekä à la carte samassa osoitteessa. Ja sitten päästään vihdoin varsinaiseen matkakohteeseen Tukholman lakufestareille!

Laivamatkan aterioineen emännälle tarjosi Viking Line. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.