Ravintolat, Tapahtumat, Vinkit, wine & dine
Comments 2

Ruokajuhlat uudistuneella M/S Gabriellalla – Food Gardenin aamiainen ja à la carte

Ruokajuhlat uudistuneella M/S Gabriellalla jatkuvat! Ensimmäisestä osasta voi käydä kurkkaamassa mitä kaikkea Gabriellalle telakalla tapahtui sekä tutustumassa uuden ravintolamaailman ja Viking Buffetin monipuoliseen ja herkulliseen tarjontaan.

Nyt on aika katsoa, mitä Food Garden -à la carte ravintolalla on tarjottavanaan. Ainakin erikoisaamiaista ja illallista monessa muodossa.

Jos ravintolamaailmassa ja buffetissa on mistä valita, niin valikoimaa riittää myös Food Gardenissa! Aloitellaan aamiaspöydästä.

Nautimme reissun molemmat aamiaiset Food Gardenissa, ja tästä olin henkilökohtaisesti erittäin ilahtunut. Olen myös aiemmilla laivamatkoilla valinnut mieluummin rauhallisen erikoisaamiaisen skumppalasillisella perinteisen meriaamiaisen sijaan. Kyse ei ole niinkään ruoasta vaan tunnelmasta. Musta on mukavaa nauttia aamiainen kiireettä rauhallisessa ympäristössä. Eikä se sampanjalasillinenkaan huono juttu ole ;). Vähän jotain spesiaalia ja ylellisyyttä elämään silloin kun vapaalle vaihdetaan!

Skumpat tuli tuhottua molempina aamuina, ja niin innoissani kun kaikesta aamiaispöydän antimista olinkin, niin loppujen lopuksi aika maltillisesti tuli ladottua aamuherkkuja lautaselle. Johtunee omasta ruokarytmistäni; sitruuna-kurkkuvedellä, voikahvilla, ehkä pirtelöllä tai tuorepuristetulla mehulla menen arkena iltapäivään, ja nautin ensimmäisen varsinaisen aterian vasta klo 15-16 hujakoilla. Iltasyöppö!

Lämpimistä ruoista tuli keräiltyä lautaselle pari pientä riisipiirakkaa, joiden päälle ladoin reippaasti mun suosikkia, munakokkelia. Pekonit ja makkarat jätin tällä kertaa väliin, mutta muutama lämmin tomaatin puolikas pääsi piirakoiden kaveriksi.

Croissantteja en normisti syö, mutta ne kuuluvat ehdottomasti erikoisaamiaiselle! Menee samaan kategoriaan skumpan kanssa. Kaveriksi puolikas keitettyä kananmunaa anjovistahnalla sekä ihan loistavaa, mustaa merileväkaviaaria. Vahva suositus! Maista, jos jossain vastaan tulee!

Näiden päälle mango-marjalautanen, nokare smetanaa ja kurpitsansiemeniä. Myös ”muropöytä” ilahdutti emäntää! Ei pelkkää corn flakesia vaan myös pähkinöitä ja siemeniä sellaisena kuin luonto kasvatti. Makean ystäville tarjolla oli mm. kääretortun muotoon pyöräytettyä prinsessakakkua. Jätin itse väliin, mutta kahvimakeaksi taisin poimia pienen browniepalan.

Ruokailimme menomatkalla buffan puolella, mutta tulomatkalla pääsimme nauttimaan yhdestä parhaimmista ateriakokonaisuuksista ever! Viineineen kaikkineen.

Á la carten menokin on muuttunut valtavasti sitten viime näkemän. Niitä vaihtoehtoja. Food Gardenin à la cartessa voi valita valmiin menun, omavalintaisen menun listalta, pääruoan listalta + alku- ja/tai jälkkäribuffetin tai pelkän alku- ja jälkkäribuffetin. Myös valmiiksi mietitty viinipaketti kannattaa mun mielestä kyllä hyödyntää.

Ylempänä kuvia Food Gardenin alkuruokapöydästä ja alempana jälkkäriosastoa.

Noi pienet suklaaleivokset! Uuuuuh…! Maistamaan en päässyt, mutta mieli teki. Koska suklaa ;) Kuten kuvista näkyy niin jo Viking Buffetin puolelta tuttu ”vähemmän on enemmän” -annosajattelu näkyy myös à la carten noutopöydissä.

Kylläpä oli mukava istahtaa auringonlaskun aikaan ikkunapöytään nauttimaan, paitsi ylellisestä kolmen ruokalajin viini-illallisesta keittiön tervehdyksineen, niin myös Tukholman saariston kauniista merimaisemista.

Alkuruoaksi tarjoiltiin aivan äärettömän kaunis ja maistuva, dekonstruoitu ja tähän päivään päivitetty versio katkarapuleivästä – Toast Skagen 2016. Ruokarajoitteiset oli huomioitu myös illallisella.

Jos alkuruoka oli hyvää, niin pääruoka se vasta hyvää olikin; lautasella suussasulavan mureaa, ylikypsää lampaanpotkaa, parsakaalia, vähän vuohenjuustoa sekä auringonkukansiemenrisottoa (kai?).

Täytyy kyllä sanoa, että harvoin on à la carte -lautasella näin paljon lihaa! Emäntä tykkäsi! Ja tuli täyteen. Annos oli kuin suoraan paleoruokailijan oppikirjasta! No melkein ;) Tästä kyllä isot propsit ja kiitokset keittiölle!

Jälkkärinä jälleen ihan hirmu kaunis annos eri tavoin tarjottua raparperia ja vaniljaa. Sorbetti oli ylihyvää, samoin vaniljakreemi ja nuo pienemmät, vaaleanvihreät ”pisarat” lautasella. Mukana myös makea, jäätyneistä rypäleistä valmistettu jääviini, joka OLI makeaa, mutta maistui. Jos tulee vastaan, niin suosittelen maistamaan tätäkin =)

Sellaiset ruokajuhlat oli meillä Gabriellalla! Jos jotain vetää pikaisesti yhteen, niin…

 • ruokaa ja valinnanvaraa riittää – tarjonta on laadukasta ja monipuolista, ruokarajoitteisetkaan eivät jää nälkäisiksi, kuten ehkä joskus ennenmuinoin
 • laivakeittiöt eivät häviä yhtään vakaan maan fine dining -ravintoloille – esillepanoon on panostettu, eikä trendiruokia ole unohdettu
 • pienemmät, valmiit annokset toimivat hyvin ja ehkäisevät ylensyöntiä – vatsan saa kyllä varmasti täyteen
 • palvelu pelaa ja laivahenkilökunta auttaa (myös eksyneitä ;)) – myös oman suun aukaiseminen auttaa esim. ruokarajoitteisuus -asioissa
 • laivalla on yllättävän kivaa vielä (lapsettomana) keski-ikäisenäkin ja ripaus kohtuuhintaista luksusta piristää arkea kummasti – oma asenne ratkaisee ja hyvä, ennestään tuttu tai tuntematon seura auttaa

Kiitokset vielä Viking Linelle hienosta matkasta sekä erityisesti matkanjohtajillemme Lauri Orpanalle ja Tiina Rinkiselle. Kiitos myös Grill -ravintolan pirtsakalle, tummahiuksiselle tarjoilijattarelle, jolle unohdin tulomatkalla antaa lakufestareilta poimimani tuliaiset :(

Hyvää seuraa ei sovi unohtaa, joten kiitos myös kaikille kanssamatkaajille ja etenkin seuraaville bloggareille mahtavasta pöytä- ja bileseurasta; Passionate Traveller, Celebration Treats 4U, Puistolan bistro, Savusuolaa, Habanerokitchen, Jerryn keittiössä, Onko nälkä? ja Cheap Life Twins!

Jos vielä mietit, että kannattaako laivalle lähteä, niin älä mieti enää. Koska kannattaa!

Laivamatkan aterioineen emännälle tarjosi Viking Line. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

2 Comments

 1. Ookkonääs muuten testannut Gorgonzolaa halkaistujen croissanttien välissä? On muuten nannaa! Ja merileväkaviaari on todellakin huippua. Tuli vesi kielelle tätä lukiessa, thanks!

  • Heippa pirtsakka Travelleri!

   Enpä ole testannut! Croissut on mulle niiiiin harvinaista herkkua, kun jäävät mun ruokaympyrän ulkopuolelle, että olen äärettömän innoissani spessuhetkinä niistä ihan sellaisenaankin =D Mutta pistänpä vinkin korvan taakse ja testaan, kun tilaisuus tulee. Thx sulle! =)

   Tota merileväkaviaaria täytynee muuten hommata kotiokin! ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.