Sesonki
Jätä kommentti

Syyskuussa syödään kaaliruokia & herkutellaan omenalla

Syyskuussa alkavat kevyet ja raikkaat salaatit väistyä lämpimämpien aterioiden tieltä. Keho valmistautuu tulevaan talveen. Se kaipaa jo ruokaisampia keittoja ja hiljalleen haudutettuja uuniruokia – kynttilänvaloa ja villasukkiakin.

Niin se vaan vaihtui kaunis kesä sateiseksi syksyksi – illat pimenee ja ilma viilenee. Onneksi vihreää vielä riittää – puissa ja pirtelöissä. Tuoretta kasviakin piisaa kivasti.

Mitä Paleokeittiössä syödään syyskuussa? Siitä lisää sekunnissa. Alkuun pari ilmoitusasiaa.

Paleokeittiö uudistuu – sesonkireseptit, reseptikirjasto sekä uusi uutiskirje

Syksyhän on uudistusten ja uusien aloitusten aikaa. Niin myös Paleokeittiössä. Joka syksyn mittaa kasvaa ja kehittyy – hitaasti, mutta varmasti. Sitä mukaa kun emäntä ehtii uutta työstää.

Jotain on jo tapahtunut. Ensimmäiset uudisaskeleet otettiin sesonkireseptien muodossa heinäkuussa. Tämä uudistus on tässä ja etenee – kuukausi kuukaudelta.

Aiemmin viikolla päivänvalon näki reseptikirjasto – yleisön pynnöstä. Se vaatii vielä vähän viilausta. Ei ehkä ole salonki-, mutta käyttökelpoinen on kyllä.

Kirjasto on kätevä työkalu reseptien selaamiseen ja terveemmästä kokkauksesta inspiroitumiseen. Klikkaa kuvaa ja käy kurkkaamassa!

Reseptikirjasto löytyy yläpalkin ”Reseptit” -navigaatiolinkin takaa! Pikalinkit eri kategorioihin myös alapalkissa.

Muistuttelenpa heti perään vielä Paleokeittiön uutiskirjeestä, joka sekin on luotsattu uusille selkeämmille urille.

Liittymällä postituslistalle varmistat, että saat tiedon uusista resepteistä – aina. Sosiaalisen median kanaviin kun ei ole nykypäivänä enää luottamista. Näyttävät päivityksiä vain hyvin harvalle ja valitulle joukolle.

Paitsi jos on pätäkkää pistää pöytään. Emännällä ei ole. Lataan hillot mieluummin lautaselle kuin lahjoitan amerikkalaiselle mediakonglomeraatille.

Tilaamalla uutiskirjeen sinä päätät, mikä sinua kiinnostaa.

Ei medianäkyvyyttä algometrien avulla hallitseva kolmas osapuoli vaan sinä itse.

Jos ei nappaa, niin nakkaa viesti suoraan roskakoriin. Ja jos alkaa ajan mittaan kyllästyttämään, niin lopetat tilauksen yhdellä klikkauksella – peruutuslinkki löytyy joka viestistä.

UUDET RESEPTIT SÄHKÖPOSTIIN?

Liity postituslistalle!

Syyskuussa syödään kaalia, kaalia, enemmän kaikenlaista kaalia – monessa muodossa

Valkokaalista haudutellaan lempeitä laatikoita ja keitellään kattilakaupalla riittoisia keittoja.

Punakaali raastetaan raikkaan värisiksi ja rapsakoiksi raastesalaateiksi – tai paistetaan pannulla purppuraisen pehmeäksi.

Lehtikaalia laitetaan tietysti lasiin sekä hierotaan suolan ja öljyn seassa salaattiin syötäväksi. Ehkä herkutellaan lehtikaalisipseilläkin!

Pinaatti on viihtynyt tuoresalaateissa pitkin kesää, mutta nyt on aika pistää pinaatinlehteä paitsi pirtelöön, niin myös pannulle ja keittoon.

Hedelmistä odotetuin ja ajankohtaisin lienee kotimainen omena – pistä piirakkaan tai pilko piristykseksi salaatin sekaan.

Marjarintamallakin yhä tapahtuu – puolukka alkaa olla poimintakypsää. Kanervakasvien hedelmää hillotaan perinteisesti kaalilaatikon kaveriksi, mutta maistuu hapan marja myös makeassa piirakassa sekä puolukkapuurossa.

Kurpitsa- ja juuressatoakin syyskuussa korjataan. Säästetään nämä herkut vielä syvemmälle syksyyn. Mutta sieniruoat saattavat yhä kiinnostaa!

Poimi syyskuun syötävimmät reseptit Paleokeittiöstä!

Selaa koko lista tai oikaise pikalinkkien kautta oman lempiraaka-aineesi pariin.

Valkokaali

Punakaali

Lehtikaali

Pinaatti

Omena

Puolukka

Syötävän hyvää syyskuuta Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.